Instragram ens porta novetats a través de l’eina Creator Studio a la que podem accedir des de la nostra pàgina de Facebook. Tots aquells que tingueu una pàgina de Facebook i que la tingueu vinculada amb una compte comercial d’Instagram avui esteu de sort.

Pels que no coneixeu Creator Studio, és una eina de Facebook que permet, a través de l’ordinador, consultar totes les publicacions fetes així com les estadístiques de la mateixa i de la compta en general. En el cas de Facebook, també permet crear publicacions i programar-les.

Creator Studio Facebook

A partir d’ara, Creator Studio també està disponible a Instagram per tenir un major control de les publicacions i veure estadístiques. Pel moment, el que sembla, la publicació i programació encara es faran esperar una mica més.

Configuració

El primer que hem de fer és connectar el nostre compte d’Instagram amb la pàgina de Facebook, per tal que podem començar a treballar. Des d’aquesta primera pantalla ja ens mostra allò que podrem fer un cop haguem enllaçat el nostre perfil:

 • Administrar publicacions: podrem veure tots els continguts que haguem publicat, tant en el newsfeed, com a les Stories, com a IGTV.
 • Explorar estadístiques: accés a les dades estadístiques del perfil en general i de les publicacions en particular. Podem veure també els trets principals de la nostra audiència.
 • Revisar missatges: més facilitat a l’hora de gestionar el perfil i les persones que interactúen.
Creator Studio Instagram

Una vegada hem fet la connexió ja podrem començar a utilitzar l’eina.

Contingut

El primer que trobem és un menú a l’esquerra des d’on accedim al contingut, a les estadístiques i a les comptes d’Instagram que estan vinculades. Si tinguessim més d’un perfil comercial a IG vinculat amb aquesta pàgina, el podriem exportar fins aquí.

També trobem un menú superior central per on ens moure’m entre els diferents tipus de format de publicació i així seleccionar què volem veure.

Creator Studio Instagram Publicacions

En aquest menú central trobem que quan seleccionem un tipus de format, podem veure:

 • Publicació: imatge + text. Passant el ratolí per sobre podrem veure el contingut sencer del text que vam publicar.
 • Estat de la publicació: en aquest cas, i de moment, sempre surtirà “publicada” ja que encara no es permet l’esborrany ni la programació com si passa al Creator Studio de Facebook.
 • Data: dia i hora en què es va fer la publicació
 • M’agrada: número de likes que va obtenir
 • Comentaris: número de comentaris que va obtenir
 • Abast: aquesta dada solament surt en el cas de seleccionar el format de Stories i ens mostra a quants usuaris es va arribar

Un cop vistes aquestes dades a nivell general, podem seleccionar el contingut que ens interessi conèixer amb més detall i on obtindrem algunes dades més específiques.

Fent aquest “zoom” a la publicació que ens interessi, podrem accedir a algunes dades més, com el número de vegades que els usuaris s’han guardat la nostra publicació, si hem aconseguit nous seguidors a partir d’aquella imatge o story, des d’on han vingut les visualitzacions…

Aquesta informació és molt important a l’hora de treballar una estratègia de continguts i un pla d’acció de Social Media Marketing, ja que el seu anàlisi i comprensió ens ajudarà a planificar millors què els interessa a la nostra audiència, què funciona millor i cap a on hem d’orientar-nos.

Estadístiques

Un cop tenim controlades les publicacions fetes, podem accedir a les estadístiques i on trobem dos tipus de dades:

Activitat

Accedim a les dades estadístiques generals de la compta, és a dir, podem veure:

 • Interaccions: ens dona els resultats de les accions que fan els usuaris respecte el nostre contingut. És a dir, si va a veure el lloc web, si visiten el perfil, si fan una trucada (sempre i quan tinguem el telèfon posat a la bio), si ens envien missatges de text o correus electrònics…
 • Descubriment: ens dona el número de comptes als que hem arribat i quantes impressions hi ha hagut (és a dir, a quants usuaris se’ls hi ha mostrat les nostres publicacions).
Creator Studio Instagram Estadístiques

Públic

En aquest apartat podem accedir a veure com és el públic que ens segueix i que interactúa amb el nostre perfil d’Instagram. Ens dona tres tipus de dades (que coincideixen amb les que ens dona directament des de l’aplicació):

 • Edat i sexe: ens mostra les franjes d’edat i el sexe que tenen els nostres seguidors.
 • Activitat dels seguidors: ens mostra els dies i hores en què els seguidors son més actius, de manera que podem estudiar bé quins seran els millors moments per publicar el nostre contingut i que arribi a un major número d’usuaris possible.
 • Ubicació: ens mostra els països i ciutats d’on son els seguidors, de manera que també podem tenir un major control sobre l’audiència que tenim
Creator Studio Instagram Analytics

Totes les mètriques son estimades, diu Instagram, però ens permeten fer una anàlisi molt més certer del que passa amb el perfil que tenim, com s’estan rebent els missatges, des d’on i quins son els perfils més actius i proactius que tenim.

La facilitat, ara, de poder controlar tot el que passa al nostre perfil comercial d’Instagram, amb un panell molt més àgil, clar i organitzat ens permetrà també ser més rendibles en com l’estem utilitzant i si estem treballant bé les estratègies de contingut i d’acció.

Manca encara i seguirem esperant, la possibilitat de que també integri la opció de publicar i programar contingut també des del Creator Studio com passa amb Facebook. D’aquesta manera tindrem una eina ben completa de gestió que ens permetrà ser més eficients.

I tu, l’has provat ja? Deixa els teus comentaris 🙂

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.