Arriben les llistes en format “Story”

Pràcticament 6 anys desprès que #Twitter presentés la funcionalitat de les llistes i que durant aquest temps ha estat la opció relegada a l’oblit, torna a cobrar vida per passar a ser un top five de la xarxa de microblogging.

Ahir mateix, el compte oficial de Twitter feia la següent piulada on a través d’un petit vídeo explicava en què està treballant respecta a les llistes.

Tal i com podem veure al vídeo, Twitter pretén donar-li vida a aquella opció que en el seu dia va crear per simplificar i ajudar als usuaris al consum de sobre informació que genera la pròpia activitat diària de la xarxa.

Recordem que les llistes ens permeten classificar informació a partir de temàtiques, usuaris o qualsevol classificació que podem crear i que ens serveixi per organitzar els tweets que consumim.

Pel que es pot deduir de la informació oficial de la xarxa, les llistes passen a activar-se al feed principal per tal de formar part, de manera més activa, del timeline de cada usuari. En mode Stories d’Instagram o Facebook, el contingut de les llistes es podrà veure a l’inici lliscant la pantalla de dreta a esquerra i d’aquesta manera, es converteix en una opció important per classificar informació.

Amb aquest canvi en les llistes, sembla que Twitter vol fer bullir la xarxa amb novetats més adaptades a la realitat d’avui i en com consumim la informació. Desplaçar-nos horitzontalment (igual que passa amb les stories d’Instagram) és la manera avui de rebre els missatges i que el nostre cervell ja ha adaptat i normalitzat.

Amb les xarxes socials hem après a consumir informació de maneres molt diferents i en funció del canal on hi érem: vídeo horitzontal a Youtube, scroll vertical al newsfeed d’Instragram o horitzontal als stories, vídeos verticals a IGTV, fils a Twitter, etc.

Però mai les llistes havien tingut una gran popularitat, ja sigui per què estaven massa amagades per accedir fàcilment, ja sigui per que els usuaris no li han acabat de veure la utilitat, tot i que la té i molta.

Veurem com evoluciona aquesta integració de les llistes en el timeline principal, i com els usuaris li treuen profit per donar-li la rellevància que mai ha tingut.

Recordem com es fan les llistes

Ara mateix les llistes les trobem dins del nostre perfil d’usuari, o bé accedint al desplegable de la foto de perfil o bé accedint a la barra resum del nostre perfil, tal que així:

Configuració de les llistes
Configuració de les llistes

Des d’aquests dos espais podem accedir a les llistes, tant si ja en tenim de creades com si encara no hem començat.

Les llistes poden ser privades o públiques i podem afegir a tots aquells usuaris que parlin d’un tema determinat o bé que es trobin geogràficament en una mateixa ubicació o bé, que tinguin qualsevol característica comuna respecta la informació que solen compartir a la xarxa i que ens pot interessar fer un seguiment actiu.

Un cop accedim a aquesta opció, ens apareix un quadre de diàleg on haurem de crear la llista que volem.

En aquest quadre, haurem d’indicar el nom de la llista i la descripció (opcional) del seu contingut. Tot i que no és obligatori definir aquesta darrera informació, sempre és útil per tal de saber sempre el motiu per el que existeix i també permet que els usuaris puguin conèixer millor el tema principal de la llista. Desprès marcarem la privacitat de la mateixa, fent-la accessible a tothom si seleccionem pública o bé, guardant-la per nosaltres mateixos de manera privada.

Llista de Twitter

Un cop creada la llista, l’hem de nodrir d’usuaris que tinguin alguna relació amb la temàtica de la llista i que per a nosaltres siguin referència informativa, de manera que quan volem evitar llegir tot el contingut del timeline i solament anar a veure una temàtica en concret, podrem visitar la llista creada a l’efecte i veure les darreres publicacions dels usuaris que hem inclòs a la mateixa. Aquesta llista que reunirà una sèrie d’usuaris clau podrà ser seguida per qualsevol membre sempre de Twitter.

Recordem que per incloure un usuari a una llista no cal que siguem seguidors del mateix, simplement el que fem és posar-lo en un espai ordenat i classificat per poder tenir en ordre la informació. De la mateixa manera que nosaltres podem crear les nostres pròpies llistes, qualsevol altra usuari pot crear les seves i incloure’ns-hi en elles.

Llista ecommerce

Hem de tenir en compte que en el moment d’incloure a un usuari a una llista, aquest rep una notificació conforme l’hem afegit a una llista i el nom d’aquesta llista. Per tant, compte quan seleccionem aquest nom i descripció en el seu cas, per tal de no ofendre a ningú ni crear confusions que poden generar en alguna disputa o problemàtica.

Conclusions

Tornat a refrescar com utilitzem les llistes i vist en el que les vol transformar Twitter, crec que pot ser un gran avenç per a aquesta xarxa, que darrerament ha quedat una mica fora de les xarxes de moda i que ha quedat solament en un espai de debat polític, esportiu i shows televisius.

Les llistes sempre han estat una gran eina a disposar a la xarxa que ens permeten poden classificar i ordenar la quantitat ingent d’informació que es produeix constantment. Ara, si finalment les introdueixen al timeline amb una presència molt més activa i fàcil de consumir, pot donar un aire fresc a la xarxa i ser un aliat novament en digestió informativa.

Espero que arribi aviat el canvi i que podem gaudir-ne tots i totes d’aquesta nova manera d’utilitzar la gran xarxa de Twitter.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.