Darrerament s’han incorporat algunes noves funcions a la xarxa social Twitter i pel que se sap en properes setmanes encara hi haurà algunes més.

Una de les que ja funciona i que m’ha agradat especialment és el Media Studio, un espai que combina eines que ja funcionaven i altres de noves per tal de millorar la creació de publicacions i l’eficàcia i rendibilitat de cada element que compartim.

Per accedir al Media Studio només hem d’obrir el quadre de diàleg que ens apareix clicant a la nostra foto de perfil i veurem la opció disponible.

Perfil de Twitter
Perfil de Twitter

Una vegada accedim, arribarem a la pàgina principal on trobarem les diferents opcions que ens ofereix l’eina.

A la part superior veurem el menú per on podrem navegar i trobarem el següent:

Biblioteca

Aquí tenim accés a tot el contingut multimèdia que en algun moment hem publicat al nostre perfil de Twitter (o que tinguem ens esborrany) i la data en que ho varem fer. Veurem també que podem assignar un nom a cada una de les imatges, vídeos o gifs que hi ha i de manera senzilla i ràpida podrem crear una nova publicació utilitzant el contingut seleccionat.

Biblioteca de Media Studio
Biblioteca de Media Studio

A cada un dels continguts multimèdia que apareixen els hi podem assignar un nom i els podem tornar a compartir clicant en el botó blau que apareix al costat inferior dret. De manera que ens apareixerà el següent:

Media Studio - Contingut multimèdia
Media Studio – Contingut multimèdia

Ara podem compartir novament el contingut multimèdia, en aquest cas una imatge i ho podem fer de manera pública a tots els nostres seguidors o bé seleccionar solament aquelles persones (usuaris) a qui els hi volem fer-lis arribar.

Un cop seleccionem el contingut multimèdia per fer la publicació trobem una nova opció molt demandada entre la comunitat de Twitter que és la possibilitat de poder programar els tweets. Aquí podem seleccionar el dia i l’hora en que volem que el contingut sigui publicat en el nostre compte o bé fer-ho en temps real.

Media Studio - Programació de contingut
Media Studio – Programació de contingut

Per últim, en aquest espai també podrem pujar contingut que no haguem publicat mai a la xarxa per tal de poder gestionar-ho directament des de Media Studio.

Productor

Aquest espai està dirigit sobre tot a productors de continguts de vídeo, és a dir, aquells que fan retransmissions utilitzant aquesta xarxa.

Actualment, Twitter solament permet publicar vídeos de 2 minuts 20 segons com a màxim, però a través d’aquest espai i mitjançant sol·licitud prèvia, els creadors de continguts poden penjar vídeos de 10 minuts. Això sí, t’aconsellen allotjar-lo al propi Twitter i no vincular-lo amb Youtube.

Algunes de les especificacions tècniques d’aquest contingut són:

  • Arixus permessos: mp4 i mov
  • Dimensions: 1280×720 màxim – 1980×1080
  • Relació d’aspecte: 16:9
  • Velocitat de fotogrames: 30 fotogrames per segon (FPS) . màx 60 fps
  • Tipus d’audio: mono o estèreo

Pots veure la resta d’especificacions concretes a la pàgina d’ajuda

Programar

En aquesta secció trobarem tot allò que hem programat per a que es publiqui en una data posterior i on també podrem eliminar el post en el cas de ser necessari. El que de moment sembla que no es pot fer és la modificació d’un tweet programat.

Media Studio - Revisió del contingut programat
Media Studio – Revisió del contingut programat

Estadístiques

Per últim podem accedir a un contingut que ja existía d’abans que son les pròpies estadístiques de l’usuari de Twitter on podem trobar dades relacionades amb les nostres publicacions, abast, impressions, taxes d’interacció i diferents gràfics que ens ajuden a comprendre millor les dades que ens proporciona l’eina. En aquest cas concret, en un proper article explicaré amb major profunditat com llegir les dades, utilitzar-les i treure rendibilitat per al nostre perfil.

Estadístiques de Twitter
Estadístiques de Twitter

Per últim dir-vos que al Media Studio hi podeu accedir a través dels navegadors Chrome o Firefox i sempre des de la versió d’ordinador.

Ara és moment de treure-li el màxim profit a aquesta eina mentre esperem la resta de novetats que ens portarà Twitter en les properes setmanes i que segons fonts s’ha avançat que inclourà nous estats, nous formats de respostes i de fils i la conversió automàtica d’imatges PNG a JPG per no alentir el funcionament de la xarxa.

Més informació properament!

Recorda que mentre també pots llegir altres articles que et poden interessar:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.