Avui he parat una estona a repassar els usuaris de Twitter que segueixo amb el compte de l’empresa (creat al 2012); un total de quasi 900 usuaris que per un motiu o altre, en el seu dia, m’interessava allò que deien o que podien comunicar.

M’han cridat l’atenció 3 coses i són les següents:

    1. He anat als primers que vaig començar a seguir… entre els 250 primers usuaris, més de 100 no publiquen res des de fa mínim 2 anys. N’he trobat fins i tot alguns que no publiquen res des de 2013!!! En porto ja 125 deixats de seguir en vista de l’èxit de participació… Un dels grans errors que cometen les empreses quan comencen en el món del màrqueting digital és el de voler estar a tot arreu. Obren perfils a totes les xarxes socials de moda i desprès les van abandonant mica en mica quan s’adonen que necessiten més recursos dels que tenien previst (normalment no ens preveuen) per crear contingut i mantenir-les.FakeTwitter

  1. Prop d’una seixantena d’usuaris que pertanyen a negocis han tancat l’empresa i cessat l’activitat des de fa més d’un any però es van oblidar de donar de baixa el perfil de Twitter. Quan una empresa abaixa la persiana no solament ha de liquidar tot allò físic, sino que també ha de tenir en compte la presència digital. Tancar perfils, pàgines web, blogs i tot allò que hi ha a nom de l’empresa. A nivell d’estadístiques de xarxes, generen dades que no son reals en números d’usuaris i a més, deixen palès la deixadesa dels propietaris, que si mai tornen a obrir un altre negoci, ja tindran una imatge feta de la mala gestió de la comunicació.
  2. Molts d’aquests usuaris que ja no publiquen res es defineixen a la seva BIO com a experts en màrqueting, en vendes o en publicitat i es vanen de que son el company de viatge que la teva empresa necessita per créixer… Això és el resultat del boom que les xarxes socials van provocar en molts usuaris “sense ofici ni benefici” que han “prostituit” la feina dels professionals reals. Tenir un perfil personal a una xarxa no vol dir que puguis dedicar-te professionalment i que puguis anar a malvendre serveis i fer competència deslleial als qui si que s’hi dediquen de veritat. FakeTwiiter

Bonus: una extra però que fa que m’enfadi molt ja que tracten als usuaris com a imbècils (i perdó per l’expressió). Usuaris que “t’ajuden” (perfil definit al punt anterior) i que son uns grans professionals del màrqueting digital que et faran aconseguir un alt creixement a les teves xarxes socials però que ells tenen menys de 10 seguidors… I tu m’has d’ajudar a mi??? És com si val al metge per a que t’ajudi a deixar de fumar i el mateix metge es fuma 3 paquets de tabac al dia…

Aquest darrer perfil s’ha de dir que també es troba molt a Instagram. Bots automàtics que et comenten una imatge (venen saltats per un hashtag monitoritzat concret) i que et prometen guanyar likes i seguidors però ells no en tenen.

Potser aquest no és un article com els habituals, però cal que tots aquells que ens dediquem professionalment al Màrqueting o a alguna de les seves àrees complementàries, de tant en tant alcem la veu per reivindicar les males pràctiques d’alguns i fer veure que la comunicació a través de les xarxes socials és tan important com qualsevol altre canal de venta, d’informació o de debat i que s’ha de cuidar i treballar de manera constant, amb dedicació, seriositat i coneixement.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.