Els micro-moments de Google: instants per a les marques

El gegant Google torna a fer una aposta per treure encara més rendiment a les recerques que els usuaris fan a la seva pàgina i per tant, obtenir un major benefici per les marques que hi aposten.

Micro Moments de Google

El que ha batejat com Micro-Moments és aquella necessitat urgent i instantània que té un usuari en un determinant moment i que el fa anar a buscar en el seu dispositiu mòbil la resposta. Una resposta que ha de ser ràpida, de qualitat i que li contesti allò que necessita saber. I com és una acció sobtada, les interaccions que farà amb els resultats son molt interessant en temes de beneficis de posicionament de marca i de visibilitat.

Tal i com ha definit Google, “aquests micro-moments són punts de contacte fonamentals del recorregut del consumidor actual i, quan se’ls reuneix, determinen com finalitza el recorregut”. És dir, aquest recorregut és el que farà que l’usuari prengui una decisió o una altra respecte als resultats de la seva cerca.

Dintre d’aquest micro-moments, Google ha definit 4 moments clau per a que una marca hagi d’estar present i que representen tota la gamma de necessitats de l’usuari:

Moments “Vull saber”

És un moment inicial i encara sense intenció de compra de l’usuari. Vol informació i recórrer a la recerca per saber-ne més. En aquests moments les marques és on han de ser creatius per tal d’activar la curiositat de l’usuari i generar un interès molt més gran.

Moments “Vull anar”

Son aquelles recerques que l’usuari fa buscant una empresa o negoci local. Segons Google l’any 2015, les recerques del tipus “A prop meu” van augmentar un 200% respecte l’any anterior. Per tant, com a marca hem de buscar la proximitat ja que és un factor important per a aquests consumidors i oferir-los indicacions de lloc, inventaris de productes o serveis que pot trobar…

Moments “Vull fer”

Aquests tipus de micro-moments son els que tracten sobre les instruccions per fer alguna cosa. L’any 2015, les recerques sobre “com ho faig” a Youtube van augmentar el 70% respecte l’any anterior. I és que els usuaris cada vegada més prefereixen aquelles empreses que proporcionen contingut amb instruccions o que són instructius. Es busca ajuda immediata i aquí les marques han de fer valer el seu contingut i donar solucions ràpides i eficaces.

Moments “Vull comprar”

Aquest és l’estadi final del procés de decisió i on el comprador ja se sent quasi a punt per fer la compra. Tot i això encara un alt percentatge d’usuaris comprova el seu telèfon mentre està a una botiga física amb la finalitat d’obtenir l’últim resultat que faci definitiva l’acció de la compra. Com a marca, un factor determinant serà la velocitat de càrrega i la facilitat en el procés d’adquirir el producte, per tant han d’estar preparades, actives i a punt per donar la resposta.

A banda de definir aquests 4 escenaris diferents, Google també ha presentat les 3 estratègies fonamentals que poden ajudar a una marca a tenir èxit en aquest tipus de recerca dels micro-moments i les ha definit en funció dels estadis exposats abans: vull saber, vull anar, vull fer i vull comprar. Si la marca no hi és en cap d’aquest moments, l’usuari anirà cap a una altra marca que si li doni la resposta.

1.Estar present: la marca ha d’anticipar els micro-moments dels usuaris i tenir el compromís d’estar present quan ocorrin aquests instants. Si no s’està present, la competència si que ho estarà i a més de perdre una oportunitat, és possible que estem perdent una part del mercat.

Presencia de marca

2.Ser útil: ha de ser rellevant per a les necessitats que aquell usuari té en aquell precís instant i per tant, la resposta que ha d’oferir ha de ser allò que espera obtenir. Una empresa que dona informació rellevant pot influir en un gran percentatge la decisió de compra d’un usuari que està buscant. L’actualització també és un factor clau, doncs si no avancem al mateix ritme que ho fan els consumidors, aviat ens quedarem fora de joc i deixarem de ser una opció viable.

informació rellevant

3.Ser ràpid: la immediatesa és important en un usuari que recerca des del seu telèfon per tant la resposta ha de ser ràpida i sense problemes. La consideració de temps com a temps real, com allò immediat és un valor afegit i que farà que un comprador decideixi seguir endavant en una pàgina o canviï a una altra. La facilitat per arribar a la informació també contribueix de manera positiva a mantenir l’atenció de l’usuari, per tant serà important la velocitat de càrrega, la usabilitat i la navegació simplificada.

temps real

A partir d’aquí les empreses tenen molta feina a fer en la gestió dels seus continguts, en la usabilitat i navegació adaptable dels seus llocs webs, en l’actualització constant i en conèixer bé que és el que necessiten els usuaris i en especial aquells que son potencials clients de les seves marques i els seus productes i serveis.

Per a més informació, pots descarregar AQUÍ la guia completa de Micro-Moments feta per Google.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.