Twitter: del microblogging al blogging

Més novetats a les xarxes socials. En aquest cas a Twitter.

La xarxa social per excel·lència de Microblogging va anunciar ahir a través de les seves comptes oficials que instaura definitivament els 280 caràcters en comptes dels 140 caràcters que tenia fins ara.

El mes de setembre ja en va parlar del tema i va donar aquesta opció a un grup d’usuaris seleccionats per fer les primeres proves d’ús i decidir si feia o no el canvi.

No han passat ni dos mesos que finalment ha pres la decissió d’eliminar l’essència original d’aquesta xarxa.


Twitter, una xarxa que ens ha ensenyat a ser creatius en les nostres publicacions per ajustar-nos a la limitació d’espai. Que ens han fet més concisos quan expliquen quelcom i que ha fet que en poques paraules aprenguéssim a dir moltes coses. Aquesta essència que va fer que ens va enganxèssim tots els tuitaires ahir va començar a desaparèixer.

L’accés als 280 caràcters s’anirà extenent a tots els usuairs en les properes hores. Els primers ja ho van poden utilitzar ahir a la nit, desprès de l’anunci oficial (22:00h hora espanyola). I la resta podran anar accedint de manera progressiva entre avui i demà.

La opció apareix sense cap nova actualització de l’aplicació. Simplement ho veiem quan entren a redactar un nou tuit, que ja no apareix el número 140. En el seu lloc trobem un cercle que es va omplint a mesura que anem escribint i que quan ens falten 20 caràcters per consumir tot l’espai apareix aquesta números en compte enrere.

Aquest cercle, de moment a mi, no m’agrada gens. Tot i que tenim 280 caràcters per escriure, m’agradaria poder veure quan tinc a cada moment, sense haver d’esperar al darrer moment per saber que solament em queden 20.

Twitter 280 caràcters

Twitter 280 caràcters menys

Una de les preguntes que ens sorgeix ara és què passarà amb les estratègies de les empreses en aquesta xarxa social? Els continguts que han de preparar a partir d’ara han de ser els mateixos? Els han d’adaptar, milliorar, ampliar?

El timelime de Twitter es convertirà en una sèrie de paràgrafs llargs sense sentit per poder escurçar fins al darrer caràcter lliure? O bé, les empreses podran aprofitar més aquesta opció per explicar millor allò que volen transmetre als seus usuaris? Els haters tindran més espai lliure per atacar els usuaris? I els “minuts de glòria” d’alguns usuaris seran eterns i infumables?

La veritat és que segurament hem de deixar passar una mica de temps per poder fer les valoracions oportunes i mesurar com cal l’impacte que té aquest canvi.

De moment, pel que fa a les dades oficials que publica Twitter respecte al tester fet aquest temps tot indica que no es perdrà l’essència en la seva totalitat perquè la majoria d’usuaris seguirà sent breu. Solament un 5% dels usuaris que van provar la opció feien tuits de més de 140 caràcters i solament un 2% d’aquest arriba com a molt a 190 caràcters.

Això també planteja un nou escenari de dubte de perquè si les dades han estat tan negatives en les proves, Twitter finalment opta per implantar definitivament aquesta opció. Tot i que també alguns dels resultats de la prova indiquen que els tuits que ocupàven la majoria d’espai tenien un percentatge major d’interaccions amb la publicació.

Bé, haurem d’anar provant i seguint el fil de com va evolucionant tot.

I tu, quina és la teva experiència amb els 280 caràcters? Explica’ns com l’estàs utilitzant i quins resultats estàs aconseguint!

Anuncis

One thought on “Twitter: del microblogging al blogging

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.