El Màrqueting d’Esdeveniments

* Traducció del castellà de l’article original publicat al Blog de Quedamus el passat 16/03/2016

El Màrqueting d’Esdeveniments (o Event Marketing) és un recurs cada vegada més necessari per analitzar, monetitzar i aconseguir els objectius fixats en el nostre esdeveniment. A més de visibilitat i posicionament d’una marca, els esdeveniments ens permeten accedir a altres finalitats que, actualment i gràcies a noves aplicacions de màrqueting, fan que tinguem un millor aprofitament i siguin més rendibles.

ticket

Aplicar accions de màrqueting als nostres esdeveniments ens ofereix, entre d’altres moltes coses:

Crear marca i reconeixement

La majoria de marques que organitza esdeveniments no solament ho fa per donar-se a conèixer sinó per a crear un efecte recordatori entre els assistents i generar un reconeixement i associació de la marca a una experiència. El fet de crear un esdeveniment per promocionar, formar o divertir al teu públic en relació als teus serveis o productes fa que, els que acudeixen a ell, tinguin un major i millor percepció de la marca i per tant li atorguin el reconeixement social que tant es vol aconseguir.

El fet de fer accions de màrqueting en el teu esdeveniment per aconseguir crear experiències als assistents enforteix la relació entre la percepció i la realitat que es té de la marca i si l’experiència és molt bona, la notorietat que s’aconsegueix pot posar a la marca en un llistó alt enfront la competència.

Generació de leads

L’objectiu final de totes aquelles accions que realitzem és sempre la venda d’un servei o un producte i per aconseguir-ho és necessari generar leads i oportunitats que puguin convertir-se en clients. Sense oblidar-nos de l’essencial fidelització del que ja recolzen la marca.

La organització d’esdeveniments com acció de màrqueting per transformar un prospect en un lead és un punt molt fort de qualsevol marca ja que estableix un contacte director amb el seu target objectiu i li mostra allò que pot fer per ell. A més, gràcies al reconeixement que es comentava al punt anterior, tenim la possibilitat d’augmentar el número d’assistents que puguin encaixar amb el client tipus i així incrementar la generació de leads calents.

És important, això sí, segmentar molt bé el tipus d’assistent que volem que acudeixi a l’esdeveniment promocional per ser capaços d’optimitzar la rendibilitat de l’esdeveniment i l’experiència d’usuari.

event marketing

Crear experiència d’usuari

Aquesta expressió no és més que una altra acció de màrqueting d’esdeveniments que consisteix en crear en l’assistent una experiència diferents a l’assistència a l’esdeveniment que organitzem. Cada vegada és més important donar valor afegit a un esdeveniment, degut a la gran quantitat que es realitzen i per tant aquest “plus” ha d’anar acompanyat d’una experiència que l’assistent se’n porti a casa, pugui recordar-lo i el més important, el comparteixi amb els seus grups de contactes o grups socials.

Crear experiència d’usuari no és una tasca fàcil en un mon en que quasi tot està inventat però s’ha de saber aprofitar allò que ja es fa i adaptar-lo al teu producte o servei i al teu tipus de client. Si l’experiència és positiva, el feedback social serà molt important i ajudarà a potenciar els dos punts anteriors.

Formació

A banda de la generació de nous contactes i del moment de oci que pot buscar un assistent quan acudeix a un esdeveniment, existeix una altre gran raó que és la formació. Aprendre coses en un esdeveniment fa que sigui molt més atractiu anar, més motivacional i molt més professional.

En un món ple d’emprenedors i persones que volen estar en constant adaptació a les novetats, oferir una part d’educació en un esdeveniment fa que sigui molt més important i més decisiu a l’hora de que una persona decideixi assistir o no.

Això sí, la formació que s’ofereixi ha de ser de qualitat per a no defraudar als assistents i no deixar en mala reputació a l’esdeveniment i a la marca organitzadora. Una formació de qualitat no és més que una formació que estigui en concordança amb la descripció i les expectatives que es publiciten. No s’ha de deixar que els assistents marxin decepcionats perquè pot ser el pitjor mal que pot tenir un esdeveniment.

Fidelització

Aconseguir nous clients per a la nostra marca és important, però encara més ho és fidelitzar aquells que ja ens recolzen. Un esdeveniment ens permet:

  1. Contactar cara a cara amb els nostres clients
  2. Rebre feedback directe dels nostres punts forts (o dèbils)
  3. Oportunitat d’incrementar el vincle a la marca

 

Et poden interessar altres articles com:

Esdeveniments i Social Media: Interconnexions professionals

Com aconseguir benefici organitzant esdeveniments gratuits

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.