Eines de productivitat per ser més eficaços

* Traducció del castellà de l’article original publicat al mitjà Cat.Econòmica el passat 23/03/2016

En aquesta societat actual en la que cada vegada és disposem de noves tecnologies i aplicacions digitals, existeixen moltes que ens fan la vida més fàcil i que posen al nostre abast eines de productivitat que permeten que la nostra feina diària sigui més rendible.

En el cas dels autònoms, els freelance, les startups… que disposen de pocs recursos, tant econòmics com materials i humans, aquestes eines proporcionen el suport que ens permet ser més eficaços en la nostra tasca.

Les eines de productivitat com a tal són totes aquelles, que de la manera que sigui, creen un entorn més resolutiu davant de problemàtiques de treball diari i rutines, i que fan que el temps no sigui un factor a la contra.

eines de productivitat

Existeixen eines de moltes característiques i enfocades a diferents aspectes de la organització i la eficàcia, però cal destacar les següents, a nivell general:

Hootsuite (http:www.hootsuite.com/)

És possiblement la major eina de gestió de continguts per al manteniment i ús diari de les nostres xarxes socials. No és altra cosa que un dashboard que permet en una sola pantalla l’ús simultani dels diferents perfils socials que tinguem. A més d’aquesta gestió, disposa de la utilitat de programació de contingut de manera que podem gestionar més eficaçment el temps que dediquem a aquesta tasca. La programació de contingut està vinculada a qualsevol xarxa social que tinguem instal·lada i permet configurar el dia i la hora de publicació. Totes les programacions poden editar-se en qualsevol moment i disposem d’un calendari on visualitzar-les totes.

Podem instal·lar Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, WordPress, Instagram i moltes altres aplicacions. És una eina model freemium. En la modalitat de pagament està disponible la gestió en equips per a donar accés a altres usuaris i treballar en mode col·laboratiu.

Dropbox (http://www.dropbox.com/home)

És una de les primeres eines de gestió i emmagatzematge de documents online. A més de tenir tots els arxius disponibles des de qualsevol dispositiu (PC, mòbil o tauleta), permet la sincronització i la compartició i gestió col·laborativa amb altres usuaris. Ens dona la opció de generar enllaços a arxius i carpetes per poder enviar per correu electrònic i posar una contrasenya pel seu visionat. També es sincronitza amb la càmera del nostre telèfon per pujar una còpia de cada fotografia que es realitzi.

La versió gratuïta ofereix 2GB d’espai amb la possibilitat d’augmentar fins a 16GB per l’enviament i acceptació d’invitacions. Compta també amb versions Pro i Business que a més de tenir 1TB i 5TB d’espai respectivament, ofereix multitud d’utilitats per a la gestió empresarial.

Drive (http://drive.google.com)

És la eina d’emmagatzematge online de Google. La versió gratuïta ofereix 15GB d’espai i està vinculat a Gmail, pel que es poden emmagatzemar correus electrònics i arxius adjunts dels mateixos. Actualment és una de les aplicacions més potents de gestió col·laborativa que permet compartir arxius i carpetes amb altres usuaris, donant accés segur a cadascú i amb diferents roles d’ús (editor i visualitzador).

També permet generar enllaços propis per a un arxiu i treballar de manera col·laborativa online en un mateix document. A més, ofereix un entorn de treball productiu tenint la possibilitat d’utilitzar Google Docs, Google Forms i altres aplicatius de Google i generant processos de revisió i correcció per part dels usuaris. Te plans de fins a 30TB d’emmagatzematge per 299,99$ al mes.

Evernote (http://www.evernote.com/)

Una de les eines més productives en el que a espais de treball es refereix, tant si ets autònom com si pertanys a un grup de treball. Evernote comença sent un bloc de notes online que gràcies a la seva integració en tots els dispositius ha anat evolucionant a un espai més complexe i a la vegada rendible.

Permet crear notes i classificar-les en carpetes que poden estar compartides amb altres usuaris de l’aplicació, així com guardar enllaços per a posteriors lectures i tractaments. Disposa també de un Work Chat per el treball col·laboratiu i aplicacions d’escriptori com Web Clipper per guardar enllaços, correus electrònics, captures de pantalla i altres funcionalitats. Es sincronitza amb tots els dispositius i en la versió de pagament permet utilitzar el format de presentació vinculat a un projector. Trobem el plan Basic, Plus i Premium. En aquesta darrera versió també està disponible la opció d’escaneig i digitalització de targetes.

Doodle (http://doodle.com/es/)

És una aplicació molt senzilla que permet simplificar la planificació de reunions o esdeveniments de grup, a més de poder crear també enquestes online.

La funcionalitat de planificar esdeveniments és molt simple i gratuïta, podent generar cites d’agenda concretes o bé la coordinació de reunions amb panells d’elecció, on els usuaris que reben l’enllaç poden escollir la data que sigui més votada o que sigui escollida per la majoria. Al ser una eina de Google es sincronitzen les cites amb Google Calendar. També es poden incloure notes que poden adjuntar-se directament des de Evernote per una optimització millor del temps.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.