Facebook treballa en el botó “No m’agrada”

Dislike button

Avui, i desprès de donar moltes voltes a aquest tema, Facebook anuncia que està treballant en la creació del botó “No m’agrada”. I és que desprès de tantes peticions com ha tingut reclamant-lo, finalment hi ha accedit a fer-ho. Ho ha anunciat en la Q&A d’avui i ràpidament ha corregut per totes les xarxes i mitjans de comunicació.

Pots veure-la en el següent enllaç: Q&A with Mark

Però si recordem paraules del propi Mark Zuckerberg el passat mes de novembre de 2014 a Palo Alto, argumentava que no volia aquest botó perquè Facebook era un lloc positiu i a més, no volia interferir en les comunicacions entre pobles. Va posar alguns exemples vinculats amb l’àmbit polític per resoldre això, tot i que no va convèncer gaire al seu públic llavors i per tant, finalment ha hagut d’escoltar i actuar en conseqüència. 

Lògicament a ningú li agradarà tenir un “No m’agrada” a les seves publicacions, però també servirà per donar una opinió més real del que pensen els usuaris. I quan una publicació no agrada, poder reafirmar-ho i no haver de deixar-ho passar com fins ara. Se’n pot derivar el coneixement d’una opinió pública que tantes vegades és essencial per poder saber cap a on van les tendències, no solament en tot allò positiu si no també en allò que no es pot permetre seguir fent. Tot i que la “justícia social” no ha de servir per castigar a d’altres usuaris ni per posar de manifest robes que s’han de rentar a casa. 

I què passarà a nivell comercial i empresarial? Què faran les empreses que tenen presència a Facebook quan els hi comencin a sorgir mans avall a les seves publicacions?

Ara serà el moment en que les empreses i els seus gestors de comunitats posin tota la seva creativitat i ingeni en tot allò que comparteixen. Si ja amb la reducció del percentatge d’abast de visibilitat reduïda que va incloure Facebook en la seva nova normativa aplicada a principis d’aquest any, ens havíem de destrossar el seny buscant fórmules que poguessin atraure major quantitat de fans, ara a més, haurem de lluitar per aconseguir que aquests usuaris no provin aquest botó amb nosaltres. 

Les empreses hauran de treballar molt bé els contingut i hauran de cuidar millor allò que comparteixen, donar-li més qualitat i buscar l’excel·lència del contingut. Això, evidentment, tindrà un feina extra d’escoltar en tot moment que volen els fans per poder donar-los realment el que volen i demanen. 

Potser el problema més greu que això tindrà en les empreses serà l’arribada d’usuaris descontents amb els seus productes i/o serveis i que utilitzaran aquesta eina per batallar el seu malestar. Feina també per les empreses, serà treballar més per evitar aquest contraatac públic i saber gestionar les crítiques negatives de la millor manera possible i sense que esquitxi massa a la marca.

A nivell d’usuari, no hem de deixar-nos envair per l’esperit crític i gratuït que ens donarà aquesta eina i no convertir-nos en jutges i botxins que tenen el poder de massacrar empreses amb la facilitat de prémer un botó.

Siguem cautelosos i justos en les nostres decisions i fem-ne un bon ús. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.