Què ens va deixar el #SMMDay 2015?

#SMMDayAhir, dia 26 de gener de 2015 es celebrava de nou el Dia dels Professionals del Social Media i el Màrqueting Digital i de nou tornàvem a reunir-nos a la jornada del Social Media Marketing Day o #SMMDay que organitza The P!an Company cada any.

De nou, es va culminar amb la presència de ponents de luxe que any rere any ens fan aprendre i gaudir de la jornada amb moltes experiències personals i professionals, i com no, amb un equip organitzatiu que va fent que el #SMMDay es converteixi en una cita obligada en el nostre calendari.

En aquesta edició i segurament a conseqüència de l’èxit que té aquest esdeveniment, el lloc escollit va ser molt més gran per tal d’albergar a la llarguíssima cua d’assistents que hi havia. El #SMMDay es va celebrar a una de les sales de cinema de Cinesa al Centre Comercial Diagonal Mar de Barcelona. Un lloc idoni per les seves característiques de localització, aparcament i el fet que puguis gaudir de tot l’escenari encara que hagis de seure a dalt de tot. Una única cosa va fallar o va faltar en aquesta ocasió que va ser el wi-fi (important en un esdeveniment de social media on a més es motiva als assistents a fer ús de les xarxes socials). Malgrat aquest inconvenient que es va salvar pel fet que la qualitat de l’esdeveniment ho valia, la resta perfecte.

Entrant en matèria, a continuació us detallo un petit resum de les ponències i els seus continguts.

Obre la jornada la Maria Redondo (@mariaredondo) amb la keynote de presentació on a més de donar les gràcies als assistents i als sponsors, explica que en aquesta edició es faran novament concursos i algun joc al finalitzar.

La primera ponència va anar a càrrec de Joan Martínez (@joanmikel) per parlar de “Gamificació, el nou ganxo en Social Media”. Ja ens avisa que cada vegada més el concepte de #gamificació va guanyant terreny i que les empreses cada cop inverteixen més en la generació de jocs socials i participatius entre els seus seguidors.

GamificaciónÉs important, diu, marcar sempre uns objectius inicials i conèixer molt bé a la nostra comunitat per tal que el joc tingui èxit. Ens mostra diferents exemples de #gamificació aplicada a generar visibilitat i engagement, amb l’exemple de l’empresa Privalia; o bé aplicada a la fidelització i valor positiu amb l’exemple de Gallina Blanca.

De la ponència, em quedo amb aquestes frases:

 • Interacciona amb els teus fans i guanyaràs visibilitat i un interès creixent.
 • Són molt importants els leads, la captació de dades a través de formularis i així poder segmentar desprès a nivell de email marketing.
 • Facebook Ads, molt recomanable pels usuaris multiplataforma.

La segona ponència va ser de Christian Delgado Von Eitzen (@christiandve) sobre “La importància de l’elecció de la plataforma web a l’hora de dissenyar i crear un lloc”. Christian ja ens avisa a l’inici de que en mitjans socials estem vivint de lloguer i que l’únic lloc o recurs que avui podem controlar és la pàgina web. De la mateixa manera que Joan Martínez, Christian també parla de definició d’objectius a l’hora de plantejar una web i estableix que s’han de tenir en compte allò que tenim realment: a nivell de pressupost, de recursos humans disponibles i de les funcionalitats que ha de tenir.

Gestors de continguts

Ens parla de l’extensa oferta que hi ha al mercat de gestors de continguts i que de vegades ens deixem portar solament per la més coneguda.

De la ponència, em quedo amb aquestes dades interessants de 3 gestors de continguts:

 • WordPress: ús del 23,3% i quota del 61%.
 • Joomla (per web multiidioma): ús del 2,9% i quota del 7,6%
 • Drupal (el més complet de sèrie): ús del 2% i quota del 5,1%

La tercera ponència va ser de Iñaki Tovar (@seomental) sobre el “CRO, la nova forma de generar beneficis a través del contingut”. Va iniciar la seva fantàstica ponència explicant el significat de CRO: Optitmizació de la Taxa de Conversió i de les 4 àrees que s’han d’optimitzar: Arquitectura web, Usabilitat, Credibilitat i Persuasió. Va ser una ponència molt enriquidora ja que a més d’explicar-nos què funciona ens va aportar tota una sèrie de recursos que podem utilitzar per aconseguir-ho. Va insistir molt en que és molt important la credibilitat i guanyar-se la confiança dels usuaris per poder tirar endavant. I com els seus anterior companys, va tornar a insistir en el objectius, marcant una màxima del #CRO: “Una pàgina, un objectiu”#CRO

De la ponència, amb quedo amb aquestes aportacions:

 • Les 7 paraules màgiques en #ecommerce: Tú, Nou, Gratis, Garantitzat, Ja/Ara, Atenció i Com
 • Blogs: de tú a tú, el que és natural ven, storytelling, tancar amb preguntes, plugins de comentaris i socials i social prof.
 • Feu crèixer la vostra llista de subscriptors ja que és el més important per vendre.

Següent ponència a càrrec de Eva Snijders (@EvaSnijders) sobre “Storytelling: Creant realitats” que va iniciar-se amb un pregunta directa i oberta What’s your story? Amb aquest començament va aconseguir captar l’atenció de tothom ja que encara és bastant nou el concepte de #storytelling per la majoria. Va parlar de diferents exemples de marques que ho estan fent bé en aquesta pràctica com Nike i d’algunes que no ho estan fent tant bé…

De la ponència, em quedo amb aquestes frases:

 • Stortytelling és l’art de donar sentit.
 • Una història és una experiència a la que donem forma per compartir-la.
 • Hem canviat: de l’impacte a la influència.

La següent ponència (i molt esperada) va ser a càrrec de Dolors Reig (@dreig) sobre la “Generació we o generació selfie? Coneixent millor a l’individu connectat”. Ens va parlar de la Generació X, de la Y o els Milennials i de la Z. Els Milennials, definits com aquells que prioritzen l’objectiu vital de crear un món millor sobre qualsevol tipus de reconeixemnt professional; o la Generació Z que són encara molt més prometedors. I d’ambdues, que intenten canviar el món, fer la diferència i crear impacte positiu en les indústries: són emprenedors. Milennials

De la ponència, em quedo amb les següents aportacions:

 • Si la Generació Y era optimista, la Generació Z és més realista. Saben que el món pot ser un lloc molt perillòs.
 • Som la generació que estavem esperant. Generació proactiva i amb recursos.
 • I aquesta diapositiva amb les diferències milennials:

I per finalitzar però amb moltes ganes sempre d’escoltar-lo i de passar una bona estona, la ponència de Hugo Gómez (@Huss87) sobre “Creativitat en temps de Social Media”. Sempre és curiós i divertit escoltar l’Hugo perque ens aporta experiència i coneixements sobre com aplicar la #creativitat a la nostra estratègia creant un ambient distés, proper i amb molt de carisma. Ens va parlar d’aquelles accions que MAI s’han de fer com el concurs de fotos de Tampax a Facebook i els resultats que va obtenir o bé accions que han passat a d’altres xarxes com Twitter entre marques (com Mercadona, Alcampo…) i els usuaris que interactúen amb elles. #creativitat

De la ponència, em quedo sobretot amb els bon moments que ens va fer passar i amb les següents aportacions:

 • La creativitat és important perque tot el que olora a publicitat crea rebuig.
 • Els continguts actuals generen molta més interacció.
 • Els videos de càmara oculta són cada vegada més utilitzats per les marques.

 

Finalitzades les ponències, en Pedro Rojas (@SeniorManager) dona per tancada la jornada del #SMMDay 2015 Barcelona, amb concursos, premis i donant pas a compartir una estona de #networking amb un refresc i unes crispetes davant del ja famós photocall de The P!an Company.

#SMMDay Bcn

Com sempre per finalitzar el meu resum, la meva humil aportació respecte a l’esdeveniment. No va ser un #SMMDay més. La organització va saber veure les mancances i aportar temes nous a les ponències com el referent a les web, que cada dia els professionals ens hi trobem i varallem i que formen part de la nostra rutina professional. Van saber organitzar molt bé les llargues cues que es van formar i fer que tothom se sentís acollit. La falta, com ja he dit abans, el wi-fi. Tot i que va merèixer la pena la despesa de dades 🙂

Salut i fins la propera! 🙂

 

Pots llegir també els resums de les dues anteriors edicions del #SMMDay a Barcelona:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.