Com aconseguir benefici organitzant esdeveniments gratuïts

* Traducció del castellà de l’article original publicat al Blog de Quedamus el passat 15/10/2014

Es pot creure que els esdeveniments d’assistència gratuïta no generen beneficis a l’organitzador, però no solament amb les entrades de pagament s’obtenen ingressos.

Existeixen altres maneres d’aconseguir beneficis tot i que l’esdeveniment que organitzes sigui gratuït. A través d’altres sistemes podem aconseguir ingressos econòmics directes i ingressos no econòmics directes però que a llarg termini poden acabar monetitzant-se.ingresos eventos

Alguns d’aquestes sistemes són:

1. Entrades especials o VIPs: malgrat que l’entrada sigui gratuïta es pot posar a la venda un tipus d’entrada especial que ofereixi un valor afegit a qui la compra. És a dir, s’inclou un extra suficientment important per a que alguns facin la compra. Per exemple, accés a un catering especial, a una reunió post-esdeveniment amb les ponents…

2. Venda de merchandising: es pot oferir productes relacionats amb l’esdeveniment i que puguin comprar-se tant el mateix dia de la celebració com a través de la web on s’allotgi el ticketing de l’esdeveniment. La venda de samarretes de l’esdeveniment o altres objectes relacionats amb ell poder fer que tinguis uns ingressos extra en la teva activitat gratuïta.

3. Restauració: en funció del caràcter de l’esdeveniment, es pot habilitar un espai per a la venda de refrigeris de manera que s’obtingui un ingrés directe. La venda de menjar i beguda sempre causa atracció als convidats i si és un esdeveniment amb nens el benefici encara serà major. Controla molt bé el que tens a la venda per causar major impacte en la necessitat de compra. Sovint la venda de productes en el local pot facilitar que es pugui utilitzar un espai per a l’esdeveniment sense cost.

4. Bases de dades: amb aquesta acció tampoc aconseguim diners directes però obtenim el major actiu que una empresa pot tenir: dades. A través de formularis d’inscripció o d’enquestes de satisfacció s’obtenen dades personals dels participants que desprès poden servir per realitzar accions de màrqueting directe o de campanyes de emailing.

5. Captació de leads: un esdeveniment promocional d’assistència gratuïta pot ser molt útil per captar clients potencials per a la nostra empresa i per connectar cara a cara amb els clients actuals. En el cas dels emprenedors, organitzar un esdeveniment els hi permet no solament obtenir notorietat i rebre feedback sobre el productes – 2 activitats clau per qualsevol emprenendor – sino fer contactes. Permet portar tràfic i captar possibles clients als centres de coworking.

6. Sorteigs i promocions: aquesta és una acció que no reporta ingressos directes però sí d’imatge de marca. Realitzar un sorteig durant l’esdeveniment o alguna promoció especial reforça la notorietat i posa en alça la marca organitzadora. A llarg termini pot convertir-se en un benefici econòmic.

7. Publicitat gratuïta en xarxes socials: quan organitzem un esdeveniment és necessari tenir actives i organitzades les xarxes socials, així com disposar d’un hashtag identificatiu per a que els assistents puguin compartir moments de l’esdeveniment amb els seus seguidors. Cada missatge que emet un assistent ens projectarà comercialment sobre els seus seguidors fent una petita inclusió publicitària en ells que permetrà augmentar la nostra notorietat.

8. Patrocinadors: marques que – mitjançant la seva presència en l’esdeveniment – ajuden a sufragar els costos d’un esdeveniment gratuït per als assistents, ja que mai és gratuït organitzar.

En resum, malgrat que el nostre esdeveniment sigui gratuït existeixen altres mecanismes per obtenir ingressos tant econòmics com d’imatge i reconeixement de marca i que si sabem utilitzar-los de manera correcta poden donar-nos alguns beneficis molt positius.

Si t’ha agradat, comparteix, i no oblidis citar la font 🙂

 

Altres post que et poden interessar:

Anuncis

One thought on “Com aconseguir benefici organitzant esdeveniments gratuïts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.