Què publico a Twitter com a perfil d’empresa?

Quan estem presents a les xarxes socials hem de proporcionar contingut de valor i informació útil i important pels nostres seguidors independentment de la xarxa en la que estiguem.

Moltes vegades no disposem de temps i recursos per fer contingut propi únic però hi ha altres alternatives que fan que mantinguem actius els perfils i seguim generant una participació continuada. 

Per tant, podem dividir el contingut i la activitat que generem de la següent manera:

Contingut Propi

És, per una banda, tot aquell contingut que presenta, promociona, explica… alguna cosa dels serveis o productes de la nostra empresa

I per altra banda, és tota aquella informació única i pròpia que generem i que té un valor afegit per que és diferent de la resta. Vindria a ser els articles, idees, noticies, casos d’èxit… que redactem nosaltres i els posem a disposició dels usuaris.

Per a que sigui efectiva la seva difusió és útil que contingui: un bon titular que breument descrigui el tema principal del contingut; l’enllaç al contingut prèviament escurçat i 2 hashtags sectorials que identifiquin el contingut del post.

Contingut Aliè

És tot aquell contingut que és d’altres persones o empreses però que està relacionat amb el sector de l’activitat que fa la nostra empresa i per tant pot ser informació rellevant pels nostres seguidors.

No es tracta de fer publicitat de tercers sinó de compartir informació útil, que és un dels principals objectius de les xarxes socials. També es demostra així que estem al corrent d’allò que passa al sector i que ho volem compartir amb tothom.

Noticies del Sector

És tot aquell contingut noticiable que té relació amb el sector de la nostra empresa i que per tant és interessant pels nostres seguidors.

Per controlar aquesta informació és necessari seguir als principals mitjans de comunicació generals i sectorials, blogs de referència, periodistes del sector, persones rellevants, conferenciants, influenciadors… que generalment proporcionen la informació noticiable de les darreres novetats o accions que passen al sector.

Quan compartim informació de tercers no oblidem mai citar la font que ha generat la publicació original. D’una banda estarem donant més veracitat al nostre tuit i d’altra banda s’ha d’agrair a l’autor el fet de compartir aquella informació.

Esdeveniments del Sector

Els usuaris que segueixen a una marca ho fan per estar totalment actualitzats, no solament en noticies del sector, sinó també dels esdeveniment que es realitzen per així obtenir encara més informació (sobre tot si no poden assistir-hi).

Si s’assisteix a un esdeveniment és important anunciar-lo amb una certa anterioritat per a que els seguidors sàpiguen que es tindrà presència. Mai se sap si entre els “followers” hi ha un possible client que ens pugui venir a veure.

També podem generar contingut desprès de l’esdeviment, de manera que expliquem que vam veure, que es va aprendre, resums, opinions, imatges… És un material molt útil perquè podem aprofitar per fer varies accions.

Interacció amb els usuaris

A banda del contingut propi, la interacció amb els usuaris és la millor acció que podem realitzar no solament per generar presència online i reconeixement, sinó per generar contingut; ja sigui en base a converses, respostes…

Aquesta interacció també fa que aprenguem que li agrada al nostre seguidor i per tant podem generar continguts propis amb aquells interessos majoritaris. Hem de saber escoltar-los i oferir allò que volen, per això son els nostres seguidors i són el principal actiu del perfil social.

Guia de Continguts

 

També et pot interessar llegir:

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.