Esdeveniments i Social Media: Interconnexions professionals

* Traducció del castellà de l’article original publicat al Blog de Quedamus el passat 21/07/2014hashtag

Quan parlem de Social Media i d’Esdeveniments ho fem en base a la interconnexió que hi ha entre ambdues disciplines.

  • Els interessos que té una persona per estar present en diferents xarxes socials venen marcats per la necessitat de conèixer-se amb altres persones i interactuar amb elles, de compartir coneixement, d’ajudar-se en temes professionals sectorials…
  • Quan organitzem esdeveniments, els interessos del públic per assistir a ells venen relacionats amb els mateixos d’estar en xarxes socials. Socialitzar-se és en ambdós casos l’objectiu del públic que està en un esdeveniment i que està socialment connectat.

Converses 2.0

Partint de la base anterior de relacionar el públic de les xarxes socials amb el públic dels esdeveniments, és necessari fomentar les converses tant offline com online.

Les converses offline en esdeveniments són les que permeten que els assistents es relacionin entre ells i parlin dels seus interessos personals o de l’esdeveniment en si. En canvi quan les converses es produeixen de manera online al voltant d’un esdeveniment, la majoria de comentaris van enfocats a aquest.

Per tant, quin seria el procés a seguir en aquest cas?

Crear un hashtag de l’esdeveniment, de manera que podem mesurar els registres d’activitat entre els assistents presencials i els que ho segueix a través de les xarxes socials. Aquest hashtag ha de ser:

  • Obvi, és a dir, que contingui un text totalment rellevant sobre l’esdeveniment
  • Breu
  • I sobre tot, comunicat als assistents. Un hashtag que no es comunica no s’utilitza: si no hi ha un hashtag clar casa assistent utilitzarà el que més li convingui donant lloc a múltiples variants i per tant no podrem mesurar bé les converses 2.0

article eventos i xxss

Animar als assistent a utilitzar el hashtag. S’ha de crear un ambient distés i agradable que faci que l’assistent se senti còmode compartint imatges i opinions de l’esdeveniment. Una bona opció per aconseguir-ho és mantenir-lo sempre visible durant l’esdeveniment i que els ponents i coordinadors facin referencia verbal al mateix.

– Com a organitzadors hem de premiar als usuaris que comparteixen informació de l’esdeveniment. És important incloure’ls en una llista sobre l’esdeveniment, fer-los retuits o “m’agrada” de les seves publicacions, interactuar amb ells… de manera que se sentin valorats en l’esdeveniment i vulguin seguir compartint les seves opinions i intervencions a la xarxa.

Comunicació 2.0

Avui en dia la comunicació d’un esdeveniment a la xarxa és imprescindible.

La comercialització del nostre esdeveniment a través dels mitjans de comunicació social, com les xarxes socials, els blog o les pàgines d’esdeveniment com Quedamus, permeten que augmentem l’abast de les nostres comunicacions i ens ajudarà a créixer més ràpidament.

A major implicació de la organització en perfils socials, major difusió aconseguirem

Per altra banda, quan parlem de comunicació 2.0 també hem de tenir en compte l’atenció al client a través dels perfils socials de la organització. És a dir, que podem utilitzar les xarxes per informar als assistents d’informacions relacionades amb el desenvolupament de l’esdeveniment, com a on es troba la cafeteria, quina és l’agenda del dia, respondre a peticions d’informació que ens facin… Aquesta atenció al client és fonamental, ja que si ho fem bé creem bona reputació de marca i les conversacions 2.0 seran més positives cap a nosaltres.

Èxit d’un dia per tot l’any

Per últim, si l’esdeveniment ha sigut exitós ho hem d’aprofitar i fer ús d’aquest èxit durant més temps, de manera que les converses generades no quedin com a simples missatges efímers perduts en el temps sinó que passin a formar part dels actius de la organització.
Per exemples, seleccionar alguns dels tuits o publicacions realitzades durant l’esdeveniment i integrar-los a la nostra web, ja sigui a mode de noticia, de secció o d’informació sobre els esdeveniments organitzats.
Si aconseguim allargar la vida d’aquestes converses, li estarem donant un valor afegit a cada unes d’elles, als autors de les mateixes i al esdeveniment en particular.


També et pot interessar llegir:

Anuncis

2 thoughts on “Esdeveniments i Social Media: Interconnexions professionals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.