Esdeveniments 2.0: Avantatges de comunicar online

* Traducció del castellà de l’article original publicat al Blog de Quedamus el passat 19/01/2014

Les noves tecnologies, les xarxes socials i les circumstàncies actuales de socialització fan que el coneixement d’un esdeveniment vagi més enllà de la nota de premsa clàssica i permetin, entre d’altres coses, la interacció d’usuaris. Els anomenats Esdeveniments 2.0 s’estan convertint en una manera més de comunicar un esdeveniment que es realitza de manera offline.

Principals avantatges de comunicar online

  1. Rapidesa: la facilitat de crear un post o un tweet que contingui un enllaç cap a la informació relacionada amb l’esdeveniment fa que la difusió s’acceleri i arribi ràpidament als usuaris.
  2. Abast geogràfic: l’abast al que s’arriba a través de les xarxes socials no té barreres. Si realitzem un esdeveniment massiu podem amplificar el ressò de la informació fins a un  nivell superior i crear una repercussió mediàtica important. És important també, saber segmentar geogràficament quant tractem amb esdeveniment locals o centralitzats en un sector de la població.
  3. Durabilitat: el fet de que hagi informació online d’un esdeveniment fa que s’allargui la vida d’aquest, deixant una petjada digital informativa més llarga que si solament haguéssim comunicat de manera offline. Deixar aquest rastre permet que un esdeveniment quedi en alguna cosa semblant a un historial virtual, de manera que pot ser consultat no solament durant la realització de l’esdeveniment sino molt de tempos desprès.
  4. Implicació dels usuaris: els usuaris interessats en l’esdeveniment són susceptibles de participar en els debats i la difusió que es generi a nivell online. Aquests usuaris poden actuar com a “prescriptors” de l’esdeveniment, donant veu a la noticia i creant contingut i conversa al voltant.
  5. Feedback: podem obtenir fàcilment valoracions (positives i negatives) de l’esdeveniment que ens ajudin a millorar les següents edicions i a conèixer les necessitats i les inquietuds dels visitants.

També podem parlar d’avantatges dels esdeveniments comunicats de manera 2.0 quan ens referim a eines que podem utilitzar per millorar la informació, la comunicació i l’estudi de tot el que es realitza.

Principals eines a tenir en compte:

 1. Monitorització: en el moment que decidim publicar un esdeveniment a internet és important crear una sèrie d’alertes que ens ajudin a saber què s’està dient respecte el tema, quins són els usuaris més interessats i quins perfils tenen (periodista, blogger, professional del sector del que versa l’esdeveniment, competència…). Existeixen diferents eines que ens donen aquesta funció com Google Alerts, Tweetalarm…).
 2. Invitacions online: tant si el nostre esdeveniment és gratuït com de pagament és important comptar amb plataformes online per posar les invitacions a disposició dels usuaris. Aquesta acció ens garanteix una major control sobre les entrades adquirides, així com la informació dels usuaris interessats, major difusió de l’esdeveniment (aquestes plataformes també fan difusió del nostre esdeveniment), creació automàtica d’una base de dades dels usuaris registrats… La Plataforma Quedamus, per exemple, posa a disposició d’empreses i particulars la possibilitat d’anunciar els seus esdeveniments i la opció d’adquirir-ne les entrades, de manera que a més de facilitar a l’usuari la tasca de buscar cada esdeveniment en particular, li permet poder comprar l’entrada i difondre la seva assistència a través de les xarxes socials. Quedamus Networking
 3. Repercussió mesurable: després de realitzar el nostre esdeveniment necessitem analitzar moltes dades sobre com ha sigut vist pels usuaris que han assistit, per aquells que l’han seguit via streamming (si ha sigut retransmès), per professionals del sector, per bloggers… Hi ha varies eines que ens ajuden a tenir accés a molts gràfics i números respecte a un hashtag (que haguem creat per l’esdeveniment) o respecte a una compte o perfil en xarxes socials. Algunes como Tweetreach ens mostren la repercussió online sobre un tweet o hashtag i altres com Tweetbook ens fan un pdf amb el llistat de tots els tweets que s’hagin fet amb una keyword especifica o hashtag.

Tweetreach

En definitiva, si tens pensat organitzar un esdeveniment no t’oblidis de les xarxes socials i de tot el que internet pot fer per ajudar-te a difondre’l i obtenir millors resultats.

I com sempre, si t’ha agradat l’article no t’oblidis de compartir! Salut!

Anuncis

4 thoughts on “Esdeveniments 2.0: Avantatges de comunicar online

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.