Esdeveniments Rurals, Creació d’Experiències

El concepte d’esdeveniment rau en aquella activitat especial que es realitza en un espai (interior o exterior) per celebrar un motiu i que implica que s’ha de planejar, organitzar, controlar i dirigir per aconseguir l’èxit.

Normalment, els esdeveniments s’utilitzen com a part d’una estratègia de màrqueting, relacions públiques o publicitat per tal de donar promoció a un producte o servei. Per aquest motiu, des de que es va començar a emprar aquesta acció com a ítem comercial, la pompositat, l’exuberància, l’elegància… eren els adjectius que distingien un esdeveniment en concret i li donava una imatge de qualitat per sobre de la resta d’accions promocionals.

Esdeveniments rurals
Foto de @Dolors_guillen

Actualment i degut a l’evolució social cap a la senzillesa, la intimitat i la consciència mediambiental de les persones, els esdeveniments han començat a ser conduïts cap allà on tenim les arrels. El concepte de sostenibilitat s’ha implantat en la organització de presentacions de producte, de  nous serveis i inclús de casaments. Els esdeveniments “verds” o “sostenibles” comencen a fer-se un lloc dintre d’aquest sector tant limitat, a vegades, a les quatre parets.

Els professionals dels esdeveniments han de conèixer bé aquesta tendència i tot allò que implica organitzar actes en un entorn rural. Han d’aprendre a conviure amb unes noves normes, amb burocràcia diferent i amb unes idees emergents més “verdes”.

En el cas dels casaments rurals hem de tenir present tot allò que implica el trasllat de convidats estrangers (que és on hi ha més tendència), la legalitat d’aquest esdeveniment en el país d’origen, la multiplicitat de llenguatges, les diferents cultures, les tradicions…

En l’àmbit del turisme de reunions, les empreses cada vegada més veuen en l’entorn rural una millor experiència per tal de desenvolupar viatges d’incentiu o activitats empresarials ja que es realitza en un entorn més neutral i de desconnexió total amb el dia a dia a l’empresa. D’aquesta manera poden desenvolupar més efectivament l’objectiu de la reunió o aconseguir fites més carnals i no tant racionals.

També cal dir que ara, les grans empreses que realitzen esdeveniments multitudinaris i socials (festivals, concerts, inauguracions…) també hauran de de tenir present aquesta tendència. Cada vegada més, el públic busca simplicitat en allò que el rodeja i no li atrauen aquells actes complicats (no solament d’organitzar) en que s’havien de passar per quatre sales abans de poder veure allò que el portava allà. L’usuari busca que tot sigui fàcil i si a més, col·labora amb el medi ambient el fa sentir més part d’aquell esdeveniment al que està assistint.

L’àmbit rural és el que ens marca cap a on hem d’anar a presentar els nostres esdeveniments i cap a on està la tendència social. La sostenibilitat i el pensament ecològic ha desenvolupat aquesta nova manera de fer i per nosaltres, professionals que ens dediquem a organitzar esdeveniments, ha de ser un nou camí, una nova especialització de la nostra feina, i una oportunitat de negoci que obri barreres, no solament geogràfiques, sinó sentimentals. Hem de recórrer al sentiment més profund per tal d’arribar al nostre públic que tan vol la intimitat dels seus èxits.

Els esdeveniments sostenibles no solament són aquells que tenen cura de la natura, sino aquells que fan que els participants estiguin més en contacte amb els seus sentiments. Hem de crear experiències a cada un d’ells, evocar maneres de fer i compartir-ho amb la resta de persones, tant amb les que hi son presents com les que no hi són.

També et pot interessar:

– Entrevista “Rural Meeting, caso de estudio en escuelas de Turismo

Anuncis

One thought on “Esdeveniments Rurals, Creació d’Experiències

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.