Quines xarxes socials utilitzar a l’empresa?

* Traducció del castellà de l’article original publicat en el número 2 de la Revista Ekilibria Global el passat mes de setembre de 2013 (pàgina 13). 

Cada vegada més les xarxes socials formen part de la nostra vida personal i professional, i anem adaptant-nos a elles a la vegada que aprenem a com integrar-les a la nostra vida i en a la nostra feina.xarxes socials a l'empresa

A nivell d’empresa podem seleccionar algunes xarxes socials que ens permetran desenvolupar la nostra activitat comercial i de imatge i que a llarg termini, aquesta inversió sigui retornada a nivell de ROI (retorn de la inversió).

La selecció de les xarxes socials vindrà marcada pels objectis a assolir, el target (edat, sexe, dades demogeogràfiques…), el producte o servei… i el resultat d’això ens dirà els perfils socials que haurem de crear. Malgrat tot, existeixen algunes xarxes que són pràcticament necessàries per a quasi totes les empreses.

Facebook: amb més d’un bilió d’usuaris registrats és la xarxa social més popular entre particulars i empreses i la segona pàgina web que genera més tràfic desprès del gegant Google. Aquesta xarxa social (més comercial) ens permet estar en contacte amb quasi el 80% dels nostres potencials clients i amb la nostra competència. Ens ajuda a crear un espai proper amb els fans i amb una bona estratègia podem aconseguir importants interaccions, feedbacks i recomanacions que generin un impacte positiu a la nostra marca. La possibilitat de crear esdeveniments, hitos, històries patrocinades… permet que l’empresa estigui en contacte directe amb els usuaris i així es converteix en el canal més directe per conèixer les necessitats del públic i arribar a solucionar-les.

Twitter: és la xarxa de microblogging més important del món, amb 500 milions d’usuaris registrats i amb un 57% de perfils d’empresa. Malgrat lo curt que han de ser els missatges, Twitter s’ha convertit en un fantàstic servei de promoció de marca i de servei d’atenció al client. És important aconseguir seguidors actius amb els que interaccionar, compartir contingut suficientment qualitatius per ser compartits, i ser reconeguts pels “influencers” del sector. Twitter ens pot donar el posicionament que busca la nostra empresa però s’ha de treballar tots els dies i de manera continuada.

Linkedin: la xarxa professional per excel·lència i que ja compta amb 200 milions d’usuaris registrats i 2.600.000 pàgines d’empresa. És la millor opció per a realitzar accions B2B (Business to Business) i per ampliar la xarxa de contactes professionals. És idònia per enllaçar amb possibles col·laboradors, amb empreses proveïdores, i per suposat, amb treballadors. Permet posicionar la nostra empresa en un lloc professional, compartir noticies del sector, debatre amb altres professionals sobre temes que influeixin als nostres productes o serveis i realitzar molt i molt networking, essencial en els temps que vivim i necessari per  no enfonsar-se.

xarxes socials

Youtube: si la nostra empresa ofereix productes, aquesta xarxa social és la reina de la distribució. Amb més de mil milions d’usuaris únics al mes, Youtube s’ha convertit en la xarxa audiovisual més potent d’internet. Com empresa se l’ha de tenir en compte i molt ja que podem ensenyar la nostra empresa, els nostres productes, com es realitzen, com es composen, anuncis de nous productes, promocions… creant així un arxiu multimèdia de fàcil absorció per l’usuari que el rep. Si l’estratègia està plantejada correctament, es poden viralitzar vídeos i aconseguir milers de visites en unes hores, augmentant així la imatge de marca, el tràfic a la web, la reputació online i per tant, les possibles vendes.

Blog: a nivell empresarial també és important que tinguem en compte la realització d’un blog d’empresa, que essent accessible des de la pàgina web de l’empresa funcioni de manera independent com a lloc de referència. Aquesta bitàcola permet que l’empresa pugui explicar més detalladament noticies relacionades amb l’empresa i el sector. No s’ha de parlar solament de “mi” i del “meu producte”, sino de què passa fora d’ells. Crear articles de qualitat, amb contingut interessant per als lectors i compartible amb altres xarxes socials, pot convertir-nos en referents del sector i formar part de les pàgines de consulta de professionals, empreses i periodistes relacionats.

Altres articles que et poden interessar:

Es pot vendre a les xarxes socials?

Com ajuden les xarxes socials a les empreses

S’ha d’estar a totes les xarxes socials?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.