Què ens va deixar el 1r Congrés de GeoMarketing a Barcelona

Ahir, 1 d’octubre, es va celebrar el I Congrés de Geomarketing , Fidelització, CRM i Bases de dades per tal de donar a conèixer nous enfocs per fer Marketing de Precisió.
L’esdeveniment estava organitzat per Marketing Directo i presentat pel seu fundador Javier Piedrahita. El co-organitzador i patrocinador era Axesor. El lloc de celebració escollit va ser Barcelona Activa i el hashtag utilitzat durant la jornada va ser #MKPrecision

Congres Geomarketing

A grans trets, us deixo un breu resum de les ponències que es van realitzar:

“OBJETIVOS Y ELEMENTOS BASE DE UNA ESTRATEGIA CRM”
Toni Martí, CRM & Marketing Research Manager del RACC

Ens va parlar del CRM com a estratègia de negoci i marketing, de manera que vincula tots els aspectes relacionats amb les interaccions dels clients amb l’empresa i de com el CRM ajuda a la consecució dels objectius i metes globals de la companyia a través de la identificació i la satisfacció de les necessitats i preferències dels clients. Ponencia Toni Marti

També va explicar els 3 objectius bàsics d’una estratègia de CRM:
1. Incrementar la rendibilitat de la companyia
2. Ús eficaç de la informació (analitzar patrons de comportament dels clients)
3. Adequar els processos i controls de manera que s’aprofitin totes les interaccions amb el client per captar tota la informació rellevant (visió del client 360º)

“ALEJANDRÍA: ¿FARO O BIBLIOTECA?”
Jaume Ollé, Socio y fundador de Via2ality

Aquest és un projecte en desenvolupament que s’està fent per Andorra per tal de conèixer millor els usuaris que fan turisme al principat, augmentar aquest percentatge i personalitzar les comunicacions segons el tipus de grup de persones. Ponencia Jaume Olle

Ens va explicar un parell d’eines online que estan utilitzant i que poden ser molts útils per quan nosaltres hagem de fer projectes d’aquest estil.

QlikView: plataforma de Business Discovery
Campaign Commander: plataforma per desenvolupar accions de marketing per email, dispositius mòbils i llocs web.

“PRECISIÓN Y RENTABILIDAD EN MARKETING” Ponencia JA Ortega
José Antonio Ortega, Director de Marketing de Axesor 

Com a patrocinador de l’esdeveniment, des d’Axesor ens van parlar i presentar la seva eina Geomarketing Xpert. Una plataforma web d’anàlisi d’informació per optimitzar les estratègies de marketing, amb accés al més gran Datawarehouse de marketing del mercat i amb tècniques geoespacials per aconseguir millor precisió.

“BE RELEVANT, GET RESULTS” Ponencia Natalia Arango
Natalia Arango, CRM & Email Strategist de Privalia
Des de Privalia ens van introduir en les estratègies de relacions multicanal amb les que treballen per tenir aquests resultats tant exitosos. Ens parlen de ser rellevants per tal d’obtenir resultats i això ho aconsegueixen definint una estratègia de segmentació i continguts coherent i adequada per a cada canal (web, mail, mòbil i xarxes socials) i adaptant no solament les comunicacions, sino també els serveis que ofereixen a cada segment.

Estudien el comportament de l’usuari als seus canals de comunicació i estableixen accions concretes i segmentades per a cada persona com a individu i no com a grup.

“CAMBIOS EN LA ORIENTACIÓN DEL MARKETING B2B” 
Miriam Baucells, Responsable de E-Marketing y CRM en Precintia Ponencia Miriam Baucells

Ponència interesant de com també en empreses que fan B2B i no B2C és important establir relacions amb els usuaris, implicar a cada client en particular, sondejar el mercat i connectar l’empresa amb el món 2.0.

Des d’aquesta empresa utilitzen estratègies CRM per tal de conèixer com és cada client, qui és, quina freqüència de compra té, perquè es fixa en la seva empresa, quin valor estan aportant-li, quan inverteix l’empresa en aquest client, si el podem mantenir i com estar a sobre per no perdre’l. Amb aquest enfoc, l’empresa inverteix en marketing i en orientar les seves accions al client i així posicionar-se positivament i augmentar la seva visibilitat. Tot i les dificultats, han oberts perfils a Facebook, Twitter i Youtube i mostren al món el seu treball industrial.

“CRM COMPORTAMENTAL EN EL E-COMMERCE” Ponencia Cesar Solaz
César Sanz, Head of Global CRM & Loyalty de Groupalia

Cas semblant al de Privalia, des de Groupalia treballen amb CRM Comportamental, és a dir un enfoc en el CRM centrat en explotar la informació de l’usuari per incrementar la rellevància de les propostes i generar més valor a l’usuari. Treballen en saber que és allò que interessa a cada usuari en cada moment clau per així donar la millor proposta de valor.

Tenen una gran màxima: Informació = Valor potencial. Veuen que cada vegada que un usuari fa o diu alguna cosa en qualsevol canal deixa un rastre (que mira a la web, que fa a les xarxes socials, que li agrada…). Aquest rastre és la millor informació que obtenen per estudiar el mercat i així donar el millor missatge en cada cas.

“CASO PRONOVIAS: CRM Y EXPERIENCIA DE MARCA”
Marian Garriga, Marketing Manager en Pronovias Fashion Group Ponencia Marian Garriga

Cas pràctic d’una empresa que no fa e-commerce però que la majoria de les seves vendes venen a través de la seva web i de les xarxes socials. Es basen en la tècnica ROPO (Research Online Purchase Offline), és a dir, les usuàries busquen la informació a internet però la compra final la realitzen a la botiga física. Això porta a que han de conèixer molt bé a les seves potencials clients ja que la decisió de compra la prendran majoritàriament a internet. Per tant, han de garantir una gran experiència d’usuari.

Per això, han fet una nova pàgina web, més clara, més fresca i amb més contingut rellevant per les núvies. Han creat espais especials i personalitzats per a cada núvia, per donar-li consells que li aportin valor, com el tipus de pentinat o de maquillatge que anirà bé amb el vestit que han comprat. Tot això fa que la clienta estigui més còmode i més satisfeta amb el servei. Ja que no obliden que és un producte que generalment es ven un de sol per cada client però si aquest servei és satisfactori, les recomanacions seran molt positives i podran generar nous clients a partir d’aquell.

Això és tot, ara toca esperar la segona edició!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.