Les 2 cares d’un esdeveniment: “Brand Care”

Avui vull analitzar un esdeveniment al que vaig assistir la setmana passada: el Congrés Brand Care sobre Reputació, Seguretat i Legalitat per a professionals de la comunicació i el marketing online. El Congrés, organitzat per l’empresa OnBranding, La Salle Universitat Ramón Llull i Microsoft Innovation Center, aplegava tota una sèrie de ponents vinguts de les diferents àrees en que s’organitzava la jornada. Un ordre del dia que prometia ser molt interessant i enriquidor.

Congrés Brand Care

Aquest article solament pretén ser un anàlisis de les dues cares que pot tenir un esdeveniment: la bona i la dolenta. I en aquest sentit hi van haver les dues.

Per una banda, la critica positiva se l’emporta la qualitat del contingut que van tenir les ponències. Tots els ponents van donar enormes lliçons de coneixement i de feina ben feta a cadascun dels seus àmbits.

La primera part del Congrés estava enfocat a la Reputació online, i els representants d’aquesta matèria van ser Kathy Matilla, Selva Orejón, Javi Olmo, “Koke” Jorge González i Miguel Pasqual. Vam aprendre moltíssim sobre la presència voluntària i involuntària en espais online, sobre l’escolta activa i la monitorització entre altres.

La segona part s’enfocava en la Legalitat i es va fer possible gràcies a les intervencions de Rosalia de la Cruz, Pablo Pratsmarsó i Xavi Ribas que ens van parlar el dret a l’oblit, dels principis del community manager, etc.

I per acabar, al tercer bloc se’n parlava sobre Seguretat en xarxes socials i dispositius mòbils. Fantàstiques les ponències de Carlos Fernández Guerra, Alejandro Santana, Marc Rivero, Vicente Aguilera, Marcos Domingo i Jaume Abella. Molt interessant conèixer les actuacions de la Policia Nacional a les xarxes socials o com fer hackering ètic.

Per l’altre banda, la critica negativa la guanya la organització de l’esdeveniment. Com a professional i docent en planificació i organització d’esdeveniments vaig veure coses que em van fer posar la pell de gallina i que van estar a punt de fer-me marxar a mig matí.

La primera cosa a comentar és l’accés al lloc de celebració. És cert que quasi tots tenim accés a mapes online però no estaria de més indicar a l’exterior de la facultat que allà era on es feia el Congrés. Cinc minuts abans de l’hora de les acreditacions, hi havien vàries persones voltant pel carrer sense saber on anar perquè mancaven indicacions. Tot d’una, quan per fi el trobem, i ens informen que es fa a l’auditori de la planta -2, la organització encara no havia arribat i evidentment, no podíem acreditar-nos. Deu minuts desprès arriben i, sorprenentment, es posen a preparar la taula de les acreditacions i a fer proves de so a la sala! Això es fa el dia abans!!!

El Congrés havia de començar a les 9h, però encara no estava res preparat. Comença a haver-hi embús al passadís així que ens fan passar, fent que apuntem en un paper el nostre nom i correu electrònic… però no hi havia una llista d’assistents per tal d’acreditar-nos…! Ah, que ningú ha caigut en imprimir-la!

Passa el temps i segueixen amb les proves de so, d’audio, cables per aquí, cables per allà… Els assistents comencem a tuitejar coses quan veiem el Tweet Wall però… el wifi té contrasenya! Ens la donaran… doncs de moment sembla que no! Però ens demanen que tuitejem… bé, ara toca que tothom comparteixi les dades del mòbil amb la tableta. Està clar que això no acabarà bé…

Quasi les 10h.. ei, espera que ja comença…amb una hora i mitja de retard…bé bé… Ara és moment d’escoltar la raó per la que hem vingut… els fantàstics ponents!

Ja ben bé toquen les 12h i com hem començat tard, l’hora del coffe break sembla no arribar mai. Començo a escoltar el meu estomac i el de la resta de persones. Mitja hora més tard fem la pausa! Bé, al programa (que no ens han donat, sino que l’he hagut de buscar a la web) posa “Break” a càrrec de Estrella Damm… cervesa per esmorzar? Doncs no, perquè desprès de buscar durant 10 minuts on les donaven ningú ho va trobar i vam acabar tots a la màquina de cafè de la facultat! Desprès, ens vam assabentar (això no hauríem d’haver sapigut…) que no es van treure les cerveses perquè estaven calentes (és clar, un organitzador ha de tenir això previst del dia abans).

Al migdia va ocórrer una cosa que era ben previsible. Comencen a aparèixer tuits al Tweet Wall d’assistents demanant llocs per carregar els telèfons…això de compartir dades amb la tableta (perquè no tenim accés al wifi) consumeix molt ràpid la bateria. Tothom atrafegat buscant endolls… I a la organització se li ocorre que potser és bo dir la contrasenya del wifi! Premi! El dia es planteja dur en aquest sentit i van anar passant coses que no haurien d’haver passat en un esdeveniment.

Però bé, tampoc no vull fer més fusta de l’arbre caigut perquè estic segura que l’equip va treballar molt dur per organitzar aquest congrés. Van fer una molt bona feina de recerca de ponents i temes d’interès i els assistents vam poder aprendre molt i marxar cap a casa amb noves idees i noves motivacions. La taula rodona que van fer al final del congrés amb alguns dels ponents també va aportar molt de contingut i va ser una gran experiència.

Taula rodona Brand Care

Aquest article solament és el recull de les meves impressions i l’únic que vull reflectir és que la organització d’un esdeveniment no és quelcom senzill. S’han de tenir presents moltes coses, s’han de valorar aspectes que potser en altres casos passarien desapercebuts i s’ha de saber planificar molt bé els horaris i la distribució de les seccions. Pots tenir els millors ponents, els millors temes, els millors convidats, però també has de vetllar per a que la celebració de l’esdeveniment vagi com ha d’anar i així, tenir la millor organització.

Organitzar un esdeveniment és una feina molt dura però la recompensa és també molt gratificant! Salut!

Anuncis

4 thoughts on “Les 2 cares d’un esdeveniment: “Brand Care”

 1. Bona tarda Dolors,

  Abans de res, i aquest comentari es no només en nom meu a títol particular, com a directora del congrés sinó com a portaveu del meu equip.

  Gràcies per l’esforç de fer el post sobre el congrés, inevidentment per venir i estar al llarg de tot el dia.

  Només comentar que el congrés havia d’iniciar a les 9.30h com estava previst al programa i que teniu accessible desde la web brandcare.es/programa, i no per tant a les 9.
  Les acreditacions eren de 9 a 9,30, vam deixar entrar abans per cortesia i que no estigués ningú de peu, tenint en compte que l’inici, recordem era a les 9.30. Les proves de so es van fer evidentment el dia anterior i tot funcionava encara que sempre s’ha de comprovar per si de cas. Tenint en compte que la universitat no usa només la sala per nosaltres sinó que allotja diferents esdeveniments amb necessitats diferents.

  La wifi estava escrita a la taula de l’entrada en dos fulls, i els voluntaris la facilitàven, dic voluntaris professionals, perquè així és, un esdeveniment gratuït i sense ànim de lucre, amb molt d’esforç al darrera que ha premiat i premiarà sempre el contingut sobre l’excel-lència de la sala (encara que agraïm de tot cor s comentaris, que sempre ajudar per la propera) amb ponents de categoria que també van venir de forma voluntària.

  Les cerveses estaven calentes, cert, es van encendre les neveres al matí però no va ser necessària temperatura. De totes maneres tant de bo haguéssim pogut oferir càtering, pero tornem a recordar que es un Congrés gratuït.

  Sobre la ubicació, estava indicada a la web, a ticketea, a la resta de Canals Online i no va ser un problema generalitzat. Ens hagués encantat poder fer 3 roll ups o cartelleria per tota la universitat però hi havia altres prioritats a nivell de inversió de recursos. Agraïm de nou el teu post, i no deixis de consultar, si t’interessa les ponències que pujarem al canal de YouTube de brandcare així com les presentacions a slideshare que pujarem aquesta setmana i el whitepaper que estem construïnt, gràcies, equip Brand Care

  1. Bona tarda Selva,

   Gràcies pel teu comentari al meu post.
   Solament dir-te que em sembla molt lleig que desprès de llegir el post, canvieu l’hora de l’inici del congrés tant a la vostra web com a la de ticketea. Com pots veure a la següent imatge de la meva entrada, l’hora d’inici eren les 08:30h.

   A més, podria haver sigut la única persona en arribar a aquesta hora per equivocació, però érem uns quants els que esperaven entrar a les 08:30h. En fi, ho deixo aquí.
   Respecte el tema del wifi i tenint en compte que vaig ser la segona persona en entrar a la sala, no vaig veure enlloc aquests fulls que comentes. Ni jo, ni la resta de gent amb la que vaig parlar durant el matí i que tenien la mateixa preocupació que jo, la contrasenya del wifi.
   En fi, no cal donar més voltes a les coses que ja han passat. Tal i com dic al post, les ponències van valdre la pena i si es fa una segona edició hi tornaré.
   Com ja havia dit era un article d’opinió, des del meu punt de vista com a professional de la organització d’esdeveniments.
   Gràcies de nou, i espero poder veure aviat les presentacions i el white paper.
   El contingent no treu importància al contingut.
   Salutacions.

   1. Dolors, no s’ha tocat res, no cal ni dir-ho, però et convidem a que vegis l’esdeveniment a ticketea i a la resta de canals, com el pdf pujat a slideshare, http://www.ticketea.com/brand-care, el que estava posat a les 8.30 era l’accés a la salle per fer acreditacions, estàvem tots allà desde les 7.45h preparant el Congrés. Desde l’equip agraïm l’enteniment i comprensió si hi va haver algun mal entès, per la propera ja tenim un learning a tenir en compte.

   2. Cap problema, solament és el meu punt de vista. Ja he dit que el contingut i els ponents van ser fantàstics i t’animo a seguir organitzant aquest tipus d’esdeveniments. Si necessites quelcom d’ajuda, ja saps on trobar-me. Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.