Com ajuden les xarxes socials a les empreses?

Les xarxes socials, a títol general, ajuden a les empreses a tenir un bon posicionament a internet, a crear interacció amb els seus clients potencials i a aconseguir finalment vendes dels seus productes o serveis.

Per utilitzar correctament aquestes accions hem de tenir un bona estratègia planificada i organitzada i utilitzar totes aquelles opcions que ens donen els perfils 2.0.

Per poder aconseguir els nostres objectius a les xarxes socials hem de realitzar una sèrie de passos que ens portaran a aconseguir 3 dels aspectes essencials per l’èxit de la nostra estratègia.

xarxes empresa

Branding: aconseguir marca, posicionament. Aquest objectiu l’aconseguirem creant contingut útil i de qualitat, tal que generi el suficient interès dels lectors com per compartir-lo als seus perfils. Això donarà lloc al augment de la nostra difusió i així, pas a pas, anirem creant una imatge de marca 2.0 idònia. Fer una bona estratègia de branding posicionarà la nostra empresa entre la competència més directe i tindrà un notable increment de la visibilitat online.

Influencers: són aquelles empreses o particulars que tenen el suficient pes a les xarxes socials com per influenciar els usuaris / lectors. Si fem una estratègia de comunicació contundent i eficaç, som capaços de generar interacció entre els usuaris i generem aportacions de valor podrem aconseguir convertir-nos en influenciadors del nostre sector i ser considerats professionals que s’han de seguir per entendre la professió i el mercat.  Per altra banda, també és molt important que els influencers ja existents ens vegin com a referents ja que d’aquesta manera compartiran els nostres continguts i es poden convertir en prescriptors gratuïts de la nostra marca/producte/servei.

Vendes: al cap i a la fi, aquest és l’objectiu final i real que perseguim totes les empreses. És important utilitzar els perfils socials per promocionar els productes o serveis que oferim, segmentant el nostre target en les diferents xarxes i creant la promoció adequada per a cadascun i així arribar al major número d’usuaris possibles. Necessitem generar participació per tal que el contingut tingui vida pròpia i no mori en un simple tuit o post i per conèixer el feedback de l’usuari. La difusió ens ajudarà a estar sempre entre les converses del sector i dels potencials clients i arribar a influir en la decisió de compra per tal de que es decideixin per la nostra marca.

Tot i així, hem de tenir clar que aquesta feina s’ha de plantejar a mitjà-llarg termini, s’ha de realitzar una estratègia professional i s’ha d’anar pas a pas per obtenir el retorn que volem aconseguir.

Articles relacionats:

Es pot vendre a les xarxes socials?

Aquest article forma part d’una conferència impartida a l’Escola Superior de RRPP de Barcelona. Pots veure el resum de la conferència al següent enllaç:

http://es.slideshare.net/Dolorsguillen2012/conferencia-publicitat-i-estrategia-20

Anuncis

2 thoughts on “Com ajuden les xarxes socials a les empreses?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.