Esdeveniments 2.0: Avantatges i inconvenients

Com tothom sap, un esdeveniment és alguna cosa que succeeix, un acte programat, planificat, dirigit i enfocat a un públic concret potencial del nostre producte o servei. EVENTOS2.0

Fins fa alguns anys, l’organitzador es servia d’aquelles eines offline per crear, dissenyar, planificar i difondre l’esdeveniment. Ara, amb la quantitat de recursos online dels que disposem, l’acte és una altra acció comercial que s’afegeix al carro de les noves tecnologies.

Els esdeveniments 2.0 són aquells que utilitzen recursos online per organitzar i difondre el contingut del succés, tot i que també trobem que té els seus avantatges i els seus inconvenients.

Avantatges:

  1. En esdeveniments massius, aconseguim un major abast del missatge ja que es difon en mitjans globals. Es pot fer eco del nostre acte de manera heterogènia a tot tipus de públic sense importar la situació geogràfica.
  2. En esdeveniments sectorials, aconseguim major segmentació de públic objectiu. Gràcies a les eines de segmentació de les xarxes socials i sites generals, podem precisar més la selecció concreta del nostre objectiu (geografia, sexe, edat, professió, càrrec, empresa, hobbies…).
  3. Facilitat en la comunicació de l’acte. Llocs com les xarxes socials permeten que es pugui realitzar major difusió del missatge publicitari, durant més dies, en franges horàries més amplies i de maneres totalment diferents (missatges més seriosos per B2B i més comercials per B2C).
  4. Major feedback del públic. Una variable essencial que ens permeten els llocs 2.0 és la interacció dels usuaris, de manera que poden opinar sobre allò que proposem, expressar les seves idees i aportar-ne de nous.
  5. Facilitat en la realització del seguiment del missatge. Existeixen moltes eines online (gratuïtes i de pagament) que permeten monitoritzar els nostres missatges, crear alertes per saber qui en parla, saber que es diu i on… i fer un complet anàlisi 2.0 de reputació.

Inconvenients:

  1. Risc de feedbacks negatius dels usuaris que comenten en els perfils socials de l’esdeveniment o en pàgines de foros. Si no s’actua ràpid sobre ells donant explicacions, coneixent el perquè de les opinions i gestionant el seu desenvolupament, es pot enfonsar la imatge de l’acte.
  2. Risc de mala gestió dels protocols de processos. Existeixen uns protocols de com actuar davant de situacions adverses a internet, i es necessari que la persona encarregada els conegui i sàpiga actual en conseqüència per pal·liar els “atacs”.
  3. Risc de “morir d’èxit” i no tenir capacitat per assumir-lo. A vegades, quan difonem informació a internet tenim el risc de que sigui tan exitós que ens sobrepassi. Si fem un esdeveniment amb limitacions i capacitats concretes, ho haurem de tenir en compte a l’hora de planificar la millor estratègia online possible per aquella acció en particular.
Anuncis

2 thoughts on “Esdeveniments 2.0: Avantatges i inconvenients

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.