Flashmob i Lipdub: Eines de publicitat del S. XXI (Part II)

FlashmobParlem ara de les lipdup o com s’anomenen literalment doblatge de llavis. Aquest tipus de acció multitudinària es caracteritza principalment perquè està protagonitzat per un grup de persones que fan playback d’una cançó coneguda, gravat en pla seqüència (un únic pla) i solen tenir un component d’humor.

El terme “lipdub” va ser encunyat el 14 de desembre de 2006 per Jakob Lodwick (fundador de Vimeo) quan es va gravar a ell mateix pel carrer escoltant i cantant una cançó i desprès va sincronitzar la música amb el video.

Aquest tipus de moviment es sol utilitzar per transmetre espontaneïtat, diversió i bon ambient entre els membres del grup, però moltes vegades també es sol utilitzar per reforçar el sentiment de pertinença a una institució o causa.

Com el cas de la lipdub organitzada el 2011 per la Plataforma per la Llengua a Barcelona, que va comptar amb la participació de 1500 persones (a més de cares conegudes) i que volia reforçar la llengua catalana.

A nivell empresarial, les lidpub s’utilitzen molt per celebrar aniversaris d’empresa o esdeveniments especials on es grava aquesta acció amb els treballadors i se’n fa difusió com a eina de màrqueting viral. Dona la sensació de bon ambient de treball i reforça la imatge de marca que tenen els usuaris respecte aquella empresa. Com el cas del 15è aniversari d’Ikea Espanya.

Com a dada interessat i si més no, curiosa, la lipdub més vista a Espanya i la tercera més vista al món va ser la organitzada pels alumnes de la Universitat de Vic el 2011 per ensenyar les instal·lacions del seu centre. Va ser de les primeres lipdubs universitàries i va donar la volta al món. El seu èxit? Una bona cançó, amb ritme i coneguda per la majoria; un entorn adequat, amb bona il·luminació i ben distribuït; una durada perfecte, no gaire llarg però el suficient per ensenyar el que volen; i una interpretació sens dubte molt aconseguida i motivada. Aquest èxit es tradueix a les més de 2 milions de visites que té el vídeo a Youtube i que segueixi sent un referent en aquest tipus de moviments.

Lipdub Universitat de Vic

Per tant, de la mateixa manera que les flashmob, les lipdub són unes noves eines publicitàries que ens serveixen per vendre els nostres productes i serveis i per reforçar el nostre branding empresarial. Impliquen un treball en equip, una planificació, una direcció… però creen una potent eina comercial per arribar a un públic massiu potencial a través de l’humor, la diversió i l’enganxar-se a un ritme musical.

Així doncs, empresaris i empresàries, col·legis, associacions, regidors de cultura i festes populars i tots i totes, animeu-vos i feu ballar a la gent. A ritme de música els missatges arriben més lluny! Fem-ho divertit!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.