Guia bàsica de Twitter per empreses

Twitter és actualment la xarxa més potent a nivell de quantitat de missatges publicats diàriament, tant d’empreses com de particulars. És una xarxa de microbloging que ha canviat la forma i manera de fer en el sentit de les xarxes socials. Twitter

Primers passos a Twitter:

1. Registre: com la resta de xarxes, el registre és la part més senzilla i a Twitter solament s’han de donar quatre dades sobre el perfil que es vol crear. El nom públic que els usuaris de Twitter veuran de l’empresa anirà seguit del símbol “@”, per exemple @Dolors_guillen.

2. Configuració i disseny: a la part superior dreta de la pantalla principal de la compta de Twitter està la pestanya de Configuració. Abans de començar a fer servir la xarxa és important configurar alguns punts:

 1. Ubicació dels tuits (opcional): es pot mostrar a tots els seguidors la ubicació des d’on s’escriu cada tuit. Si no es vol mostrar s’ha de desactivar la casella “Activar la ubicació dels meus Tweets” a la pestanya de Compte.
 2. Tuits protegits: per defecte Twitter és una xarxa social oberta, però si es vol es pot tancar l’accés als tuits i ser l’administrador qui doni els permisos de visualització. En les comptes d’empreses no és recomanable.
 3. Revisar les notificacions: si no es vol tenir la safata d’entrada del correu electrònic a vessar, és necessari configurar les notificacions per a que així solament arribin al perfil de la compte a Twitter i no al correu.
 4. Completar perfil: aquí es pot editar el nom de l’empresa, la ubicació, la pàgina web i una petita biografia (160 caràcters) a la pestanya “Perfil”. És important no oblidar-se de pujar una imatge amb el logo de l’empresa i posar una portada acord amb el servei o producte que es presta.
 5. Disseny: es pot canviar el fons de pantalla per una imatge predeterminada, així com els colors i el tipus de lletra per donar una imatge corporativa adient de l’empresa.

3. Conceptes bàsics: Twitter és una xarxa molt completa i a la vegada molt complexa quan es comença, degut a la gran quantitat de conceptes que existeixen. Per començar a utilitzar-la és important tenir una petits coneixements bàsics de conceptes:

 1. Tweet (o tuit): és el contingut de 140 caràcters (aviat es reduirà a 118) que es comparteix en aquesta xarxa social. Pot ser una frase, una cita, un enllaç…  tuit
 2. Seguir a un usuari: per començar a seguir a un usuari (particular o empresa) s’ha d’anar a la seva pàgina de Twitter i clicar al botó “Seguir” o bé des de la pàgina de recomanacions del nostre perfil. follow
 3. Cronologia (o Timeline): Twitter funciona com un lector de fonts d’informació. Quan es segueix a un usuari, els seus tuits apareixen a la nostra cronologia, de manera que no s’ha d’anar a buscar expressament aquest usuari per saber que diu.
 4. Seguidors (o Followers): de la mateixa manera, altres usuaris de Twitter poden seguir la nostra compta. La quantitat se seguidors és important però és més important la qualitat d’aquests; és a dir, que siguin actius i influents a la xarxa.

4. Signes: també hi ha una sèrie de signes que s’han de conèixer abans de començar:

 1. Menció (@): si es vol dirigir un missatge a un usuari en concret s’ha d’afegir el símbol davant del nom @Dolors_guillen. Si ens menciones a nosaltres, ho podrem consultar a la pestanya “Mencions”. Aquestes són sempre públiques.
 2. Missatge directe (DM): serveixen per comunicar-se amb un usuari de manera privada (tipus xat). També es poden generar DM automàtics que li arriben a un usuari desprès de seguir-nos (per donar-li les gràcies, la benvinguda…). DM
 3. Retweet (RT): quan ens agrada un tuit que algú ha escrit i es vol compartir s’utilitza la opció de retweet (o retuit). Hi ha dos formes de fer-ho: manualment, escribint el comentari seguit de RT, @nomusuari i es cita el tuit; o bé amb la opció de retuitejar des de la nostra cronologia.  RT
 4. Hashtag (#):  serveixen per etiquetar i classificar els temes dels que es parla a la xarxa. Es pot seguir un hashtag que ja estigui fet per saber el que s’està dient al respecte o fer un de nou nosaltres per a que parlin del tema que volem. Un hashtag molt conegut és el #FF (Follow Friday), utilitzat els divendres per recomanar a algun seguidor, donar les gràcies…
 5. Trending Topic(TT): són temes del moment o tendències classificades per els hashtags més utilitzats i popular durant el dia. Es van actualitzant constantment. Es pot seleccionar l’àmbit geogràfic del TT que es vol consultar.

Com la resta de xarxes socials, també és molt important mesurar i analitzat la presència de l’empresa a Twitter, les seves interaccions, rellevància dels tuits, mencions, retuits, generació de debat… I per això existeixen una multitud de diferents eines que ens ajudaran a fer més fàcil aquestes anàlisi i que veurem al proper article sobre Twitter.

Anuncis

3 thoughts on “Guia bàsica de Twitter per empreses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.