La dimissió del Papa i Twitter

Com tothom ja sap ahir el Papa Benedicte XVI va anunciar la seva renúncia al càrrec del que disposa des del passat 19 d’abril de 2005. Aquesta noticia va agafar a tothom per sorpresa, tant, que ni tan sols molts dels seus homes de confiança sabien d’aquesta decisió.

El Papa anunciava aquesta noticia durant la celebració d’un acte intern de canonització dels màrtirs d’Otranto, sense que pràcticament cap dels assistents s’imaginés que la cosa aniria d’aquesta manera.

Tretze minuts desprès, la noticia arribava als diferents mitjans de comunicació mundials fent un ressò mediàtic incalculable. Solament 22 minuts més tard, a les 12:35h (hora espanyola), el hashtag #elpapadimite ja era Trend Topic a Espanya i 2ª tendència a nivell global (que uns minuts més tard ja estava en primera posició). Juntament amb els altres dos hashtags populars #Papa i #PorraPapaNuevo (de to més satíric), la xarxa social de Twitter va explotar en un imaginable número de tuits, retuits i missatges de sorpresa.

Trending-Papa_TINFIL20130211_0008

Totes les xarxes socials es van fer ressò d’aquesta noticia que corria com la pólvora, però cap amb la intensitat de Twitter. Per exemple a Youtube, els diferents vídeos sobre el moment de la renúncia tenen entre 2000 i 3000 visualitzacions (no gaire), degut segurament a la quantitat de vídeos que hi ha dels diferents mitjans que ho van compartir.

Però el que em crida molt la atenció i que a més, he llegit bastants tuits que diuen el mateix és perquè no es va comunicar també a través del Twitter oficial del Papa? Tenint en compte que és una de les comptes que més seguidors té al món, molts dels seus fidels es pregunten perquè no es va pronunciar Benedicte XVI a la xarxa social que més bombo li dona?

Solament a la compte en espanyol del Papa (@Pontifex_es) hi té 671.266 seguidors. I a les seves altres 8 comptes no és pitjor: @Pontifex_In (18.355 seguidors), @Pontifex (1.540.523 seguidors), @Pontifex_de (54.230 seguidors), @Pontifex_pt (81.667 seguidors), @Pontifex_pl (32.580 seguidors), @Pontifex_it (317.042), @Pontifex_fr (66.620) i @Pontifex_ar (20.881 seguidors).

Llavors, des del meu punt de vista, el gabinet de premsa i comunicació del Papa Benedicte XVI té altres problemes a banda de la renuncia del seu “cap”. Haurien d’engegar el Pla de Crisis 2.0 no? Tot i que ara el tuit esperat ja arriba una mica tard no? Que l’últim tuit fet per la compta oficial del Papa sigui del 10 de febrer on ens diu a tots (o al menys a tots els seus seguidors) que som uns pecadors no crec que sigui el més oportú no?

twitter papa

Bé, suposo que el “gran” equip del futur No Papa de Roma actuarà en breu sobre aquests temes que posen en evidència, per molts, la capacitat i la transparència de les persones que gestionen els comunicats del Vaticà i de tot el que el rodeja i farà una bona actuació de crisis davant d’aquesta deixadesa de la comunicació 2.0 que tant els hi ajuda a difondre els seus missatges per tot el món i que ara ha deixat penjat a tots els seus seguidors que volen saber més a través del seu canal més directe amb Benedicte XVI.

Per cert, mentre escrivia aquest article, la compte oficial de Twitter de Benedicte XVI ha augmentat en 98 seguidors més. Potser si que és hora que diguin alguna cosa per aquest canal oi?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.