3 Elements per millorar la usabilitat de la teva web

Cada vegada més, l’usuari que navega per internet té més experiència i per tant sap manegar millor les diferents eines i aplicacions 2.0 que li donen les noves tecnologies. I és per això, que cada vegada més hem de facilitar el seu passeig per la nostra web, per tal de que es quedi més estona, vagi entre diferents subpàgines i generi tràfic a la mateixa.

Hi ha alguns elements que fan que l’usuari es senti més còmode a la nostra web o bé, que simplement no marxi d’ella amb una mala opinió ja que se li facilita l’ús del contingut que hi ha.

Alguns d’aquests elements són:

1. Favicon: és la icona de la pàgina web. Sembla poca cosa però és important per aquells usuaris que afegeixen la web a marcadors personals. Els navegadors mostren el favicon a la barra d’adreces i a l’encapçalament de la pestanya corresponent. Hi ha vàries pàgines on es poden generar els favicons per les nostres pàgines de manera gratuïta, com http://www.genfavicon.com/es/

favicon

2. Pàgina d’error 404: els navegadors, per defecte, inclouen pàgines d’error ja creades per quan una pàgina s’escriu malament i no es troba. Però aquestes pàgines determinades solen ser perjudicials en termes d’usabilitat, ja que moltes inclouen publicitat o no et deixen tornar a la recerca anterior. És aconsellable crear-ne una de pròpia, que a més de poder posar la publicitat que es vulgui, et redirigirà a la pàgina correcta. Es poden crear fàcilment des de la pàgina d’eines per a webmasters de Google.

3. Impressió: a vegades volem imprimir el contingut d’una pàgina web però resulta que té moltes imatges que no ens són necessàries i l’únic que fan és gastar-nos tinta. La solució per evitar aquest mal de cap i enriquir l’experiència de l’usuari a la nostra web és crear una versió CSS imprimible, que no és més que un full especial d’estil CSS que assegura que els dissenys de la interfície i les imatges no apareguin al imprimir la pàgina.

Anuncis

2 thoughts on “3 Elements per millorar la usabilitat de la teva web

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.