6 Elements per millorar el SEO de la teva web

Com tots sabem, ara tenir una pàgina web no té sentit si no està ben posicionada, si no agrada a Google, si no és dels primers resultats de qualsevol cercador… La majoria de vegades hem de pagar un cert cost per poder aconseguir aquesta posició a internet, però pels que anem una mica curts de calers hi ha alguns elements que podem fer nosaltres a la pàgina per a que estigui una mica millor col·locada. seo

Alguns dels elements per millorar aquest SEO sense pràcticament cap cost (solament el cost del nostre temps o del temps de l’informàtic) són:

1. Impacte social: és important estar presents com a empresa a diferents xarxes socials (més professionals com Linkedin o més comercials com Facebook, segons la nostra estratègia). Aquesta presència s’ha de vincular amb la nostra web per tal de connectar la informació i donar més contingut, més imatge de marca i més transparència als visitants. També és molt important tenir un bloc vinculat a la web de manera que generem molt més tràfic entre els diferents perfils i web.

2. Versió mòbil: actualment l’accés a internet es fa majoritàriament des de dispositius mòbils. Hem de tenir una web adaptada a qualsevol dispositiu ja siguin telèfons o tabletes. Per tal de no perdre visitants, la web ha d’estar correctament optimitzada i carregar-se en menys de 5 segons, si no, podem perdre fins el 74% dels visitants.

3. Mapa del lloc: és important que la nostra web tingui un mapa intern ja que és la eina que enumera les URL que poden rastrejar-se a la web i pot incloure informació addicional (com les últimes actualitzacions…). Un cop fet aquest mapa és interessant enviar-ne una còpia a Google Webmaster Tools i a Bing Webmaster Tools per a que ho tinguin emmagatzemat als seus motors de recerca.

4. Descripció de la web: no és més que el títol que es poda al codi font i que defineix que fa i o qui és el propietari d’aquella URL, però s’ha de definir molt bé el text per tal de ser fàcilment trobats pels buscadors. Ha de tenir entre 150 i 199 caràcters per tal de ser llegit correctament pels motors de recerca. Més de 200 caràcters pot ser penalitzat pels buscadors de manera que no t’incloguin als seus resultats primers.

5. Pàgines indexades: a vegades quan es crea una web solament s’indexa la pàgina principal, de manera que els buscadors solament tenen en compte aquest enllaç. Per tal de que tots els motors de recerca rastregin tot el contingut i així posicioni i doni millors resultats, totes les subpàgines han d’estar indexades. Això desprès quedarà reflectit al mapa web de manera que s’aniran construint backlinks interns de qualitat.

6. DMOZ: aquest és un directori de contingut obert multillenguatge. És important incloure la nostra web en ell ja que els motors de recerca el tenen molt en compte, i a vegades mostren descripcions d’empreses en els seus resultats ajudant així a posicionar amb Google. Per tal de registrar la web cal entrar al següent enllaç: http://www.dmoz.org

Amb aquests primers elements a tenir en compte podrem millorar una mica més el SEO de la nostra web de manera gratuïta i sense molt d’esforç. Tot i que n’hi ha moltes altres tècniques que anirem explicant més endavant.

I tu, quines utilitzes?

Anuncis

One thought on “6 Elements per millorar el SEO de la teva web

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.