3 Claus per aconseguir més seguidors a Facebook

Amb el nou Timeline de Facebook hi ha moltes opcions per aprofitar al màxim aquesta xarxa social. Per activar l’estratègia de màrqueting i aconseguir més visitants s’han de tenir totes les seccions ben estructurades. Facebook

1. Escollir una foto de portada adequada: la fotografia de portada és el punt de partida per promocionar la marca de l’empresa. Una fotografia mal escollida pot empitjorar la imatge de marca. Per això s’ha de tenir en compte:

– Tamany: segons les normes de Facebook, la millor mesura és de 851×315 píxels.

– Normes: s’han d’acatar totes les normes que publica Facebook ja que si es fa alguna cosa que està prohibida et poden tancar la pàgina i no poder tornar a obrin-ne una altra. Les normes les pots trobar aquí.

– Idees: és la part més important a l’hora de la captació de fans i la creativitat ha de ser la màxima a seguir (missatges inspiradors, imatges curioses…).

2. Crear actualitzacions d’estat: les actualitzacions d’estat a les pàgines d’empreses són molt important per poder oferir les últimes novetats als lectors. Algunes de les coses a tenir en compte són:

– Penjar links al mur: es poden copiar i enganxar els links que el vulguin i Facebook ja agafa la vista prèvia i la posa automàticament.

– Penjar vídeos de Youtube: si com empresa s’editen vídeos propis del producte / servei és una opció molt il·lustrativa de mostrar el que es fa a l’empresa i crear curiositat als fans. Si per altra banda, no s’editen vídeos pel tipus de servei, es poden penjar alguns que estiguin relacionats amb el tipus de negoci (no comercials), tipus reportatges o curiositats.

– Penjar fotografies: de la mateixa manera que els vídeos, les fotografies creen curiositat als fans. S’han de penjar periòdicament imatges relacionades amb el producte / servei o bé fotografies preses en algun esdeveniment o fira on s’assisteixi.

– Publicar “hitos”: a través d’aquesta opció es poden publicar històries destacades relacionades amb fets importants de l’empresa, donant un contingut de més valor a la publicació (ex. un nou producte, aconseguir un segell de qualitat, assistència a una fira…).

– Subratllar una actualització concreta: quan es vol donar un plus d’atenció a una actualització concreta, es pot clicar a la icona de “l’estrella” i el post es farà més gran ocupant les 2 columnes i donant així més rellevància a aquella informació.

3. Construir una base de fans: és una altra novetat de Facebook i a la que s’accedeix mitjançant el panell d’administrador. Aquesta funció ajuda a construir una base de fans més sòlida. Passos a seguir:

– Convidar als contactes de correu electrònic: si ja es té una llista de contactes creada, es pot convidar a la pàgina de Facebook. El límit és de 5.000 adreces de correu electrònic. Si la llista és més gran, s’ha de dividir i enviar-ho en diferents dies.

– Convidar a amics: hi ha la opció de “suggerir” la pàgina als amics de Facebook de pàgines personals. Rebran una notificació en els seus perfils.

– Compartir la pàgina: si els membres de l’empresa tenen pàgina personal de Facebook, es pot crear un post per promocionar la pàgina.

– Crear un anunci: amb una mica de pressupost, és important utilitzar el servei d’anuncis (Facebook Ads) per promocionar i donar a conèixer la pàgina. Aquesta opció permet segmentar molt a qui anirà dirigida la campanya: ubicació, gènere, demografia, ingressos…

És important tenir sempre totes les seccions actualitzades i amb contingut de qualitat per fer créixer no solament el número de fans, sino el que és més important, les interaccions i els diàlegs que generen. Fomentar el debat ens reportarà respostes (dels fans) a preguntes que poden ser d’ajuda per establir millor la nostra estratègia comercial.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.