3 Factors a mesurar amb els KPI’s

Els Key Performance Indicators (KPI’s) són els indicadors que s’han d’utilitzar per mesurar la consecució dels objectius de social media a la xarxa. Per poder realitzar la mesura hem de designar un valor a la mesura que volem realitzar (no és necessari que sigui un valor numèric).

Existeixen una sèrie de factors que són els més importants a mesurar amb els KPI’s:

 1. Fans i seguidors:  aquesta mètrica és molt important i s’ha de valorar molt específicament. La millor manera de designar un valor és mesurant la quantitat de seguidors que s’obtenen cada vegada que es fa algun tipus de campanya o es realitza una acció concreta, per així conèixer realment l’impacte que ha tingut aquesta acció.Exemple:

  –          Particular que ha postejat/tuitejat la publicació = 1

  –          Empresa que ha postejat/tuitejar la publicació = 2

  –          Associació o administració que ja postejat/tuitejat la publicació = 3

  D’aquesta manera també sabrem quin és el sector més reactiu a la campanya i acotar la nostra segmentació per la propera.

  3 factors a mesurar amb els kpis

 2. Participació, converses i viralitzacions: aquesta és una de les millor mètriques KPI ja que mesura “l’engagement” (grau en que el consumidor interactua amb la marca). S’ha de mesurar tant allò que es diu positiu com allò negatiu. La crítica és la millor manera d’obtenir un feedback del que estem fent malament i poder solucionar-ho. L’ordre de valorització podria ser el següent:

  –          Número de vegades que es comparteix el contingut, ja que són les persones les que amplifiquen l’abast de la marca al compartir amb d’altres usuaris i empreses a les que no es té accés. Aquesta persona tindrà encara més valor si és un usuari considerat “influent” al mercat al que ens dirigim.

  –          Quantitat i qualitat de les converses, ja que aquestes permeten una interacció més personal i enforteix la confiança. Com a administradors de perfils socials, es poden eliminar comentaris i posts que no interessin però no és aconsellable ja que donar una mala imatge de marca. S’han de tenir en compte tots els comentaris i respondre’ls per tal de donar una imatge de fortalesa empresarial i que els usuaris valorin que els seus comentaris siguin avaluats per la pròpia marca.

  –          Número de “m’agrada” o de “retuits”: tenen menys valor a nivell empresarial ja que moltes vegades es comparteixen post que ni s’han llegit, però dona un número real dels usuaris, que com a mínim, han visualitzat el titular.

 3. Tràfic: aquesta KPI es mesura a través de programes d’anàlisis i monitoreig com Google Analytics entre d’altres. És important mesurar el tràfic que arriba als perfils socials per saber dades sobre aquest usuari, d’on bé, que li agrada, edat, geografia… i així poder analitzar quin és el segment de la població interessat en la nostra empresa i enfocar millor l’estratègia a seguir.

Anuncis

One thought on “3 Factors a mesurar amb els KPI’s

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.