Claus per ser indexat per Google

Google (www.google.com) és el buscador més utilitzat a tot el món i per tant és molt important saber quins són els ítems més importants que valora per indexar pàgines webs.

El posicionament d’una URL és el procés de millorar la visibilitat de la web associada i això es fa mitjançant recursos de SEO (Search Engine Optimization). El SEO de la nostra pàgina o el que és el mateix, la indexació és necessària per poder sortir entre els primers resultats d’una recerca feta a Google. Si estem localitzats entre les 3 primeres opcions tindrem un 98% de possibilitats de ser clicats abans que els següents.

Per ser indexats a Google el primer pas és registrar la web en el formulari d’alta de Google. Fer això no garanteix ser indexats, ja que hi ha molts altres motius que et faran sortir el primer o bé sortir l’últim però és necessari fer-ho per tenir més opcions. El formulari el podeu trobar al següent enllaç: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?hl=es

formulario alta google

Altres recomanacions ben senzilles són:

–          Establir un títol a cada un dels documents que conformen el lloc web. El títol ha de ser curt i definir els continguts del document el més concret possible.

–          Utilitzar els metatags: tot i que sembla que Google les ignori, és millor tenir-les. La més útil i que sempre hem d’omplir és la “meta name description”.

–          Utilitzar un codi HTML net i que es cenyeixi als estàndars. No és aconsellable utilitzar pàgines maquetades amb Word i exportades a HTML.

–          Etiquetar les imatges: Google solament llegeix text, però és capaç de llegir també les imatges si tenen el seu propi nom, escrit correctament i descrivint allò que contenen. Si no tenen etiqueta, Google no les indexa i això repercuteix als resultats de recerca.

–          Incrementar el pagerank: aconseguir enllaços d’altres llocs webs a la nostra per tal d’aconseguir més tràfic.

–          No utilitzar el format Flash en els nostres vídeos. Google no els llegeix i moltes webs i dispositius mòbils no els accepten. No val la pena malgastar el temps amb aquestes extensions.

Anuncis

2 thoughts on “Claus per ser indexat per Google

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.