Eines per fer e-mailing

Un butlletí electrònic no deixa de ser un altre canal comercial que podem utilitzar en la nostra estratègia de màrketing online. Tot i que sembla que les accions via mail han sigut desbancades per les xarxes socials,  l’e-mailing segueix sent una de les accions que si es realitzen correctament poden generar molt de tràfic a la web de l’empresa i com a conseqüència a les xarxes socials.

A través de l’e-mailing, no solament informem als clients de les novetats o noticies relacionades amb l’empresa, els productes o els serveis, sino que també permet que aquests  comparteixin els continguts i interactuïn amb ells. També, és una eina de fidelització de marca, ja que els usuaris subscrits al butlletí ho fan perquè l’empresa ja els hi ha generat un interès.

Per tal d’aconseguir aquesta fidelitat, les comunicacions no han de ser molt abundants sino que l’idoni és fer-ho un cop a la setmana (si hi ha força contingut nou) o ve cada 2-3 setmanes si el contingut és menys dinàmic. Fer-ho més sovint pot causar la impressió de ser SPAM.

Per a la realització d’aquests butlletins electrònics hi ha vàries eines online que ens ajuden a fer-ho de forma més senzilla i que a més, ens permeten conèixer exactament l’ús que el receptor fa de la informació rebuda. Aquí us deixo un parell d’exemples:

–          Tinyletter (http://tinyletter.com) és una eina gratuïta per realitzar senzills butlletins electrònics. A la versió free inclou: creació de newsletter, lectura de respostes dels lectors, visualització de newsletters antics, conèixer als subscriptors i importar adreces de e-mail per a una base de dades. Per contra, no ofereix estadístiques de control.

tinyletters

–          Mailchimp (http://mailchimp.com): és la eina per excel·lència dels butlletins electrònics i quasi tota és de pagament. Permet: gestionar llistes de correu, control del dissenys en HTML, desenvolupament en text pla i per a mòbils, control d’estadístiques de cada campanya (qui ha obert el correu, número de reenviaments, links clicats…), integració amb xarxes socials… Per altra banda, també disposa d’una versió gratuïta que inclou fins a 1.000 subscriptors i 6.000 enviaments mensuals. Idioma: anglès.

mailchimp

Sigui quina sigui l’eina utilitzada, el més adequat és bé un bon seguiment de les comunicacions que s’envien ja que això ens ajudarà a guiar el desenvolupament i l’estratègia de cada campanya, saber que s’està fent bé i quines accions tenen respostes negatives i veure el camí que segueix cada correu electrònic enviat.

I tu? Quines utilitzes?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.