Recursos per a Emprenedors

El principal problema dels emprenedors és la inversió econòmica en la seva pròpia promoció. Ser emprenedor ja suposa un cost important de creació de la societat i de inversió en recursos materials i costos fixes que fan que la publicitat de la seva start-up es vagi enrederint. Tot i això, sense publicitat és complicat donar a conèixer l’activitat que realitzen.

L’entorn 2.0 ajuda als emprenedors a començar la difusió dels seus productes / serveis a un cost molt baix si es distribueix bé. Entre els recursos més importants amb els que cal comptar trobem:

–          Xarxes socials: no cal dir, que les xarxes socials permeten a l’emprenedor fer una difusió exhaustiva del seu negoci. Xarxes com Linkedin, a nivell professional, donen accés al contacte amb molts professionals i grups sectorials que ajuden a difondre l’activitat empresarial. Altres com Twitter o Facebook són molt importants per abastar un radi geogràfic molt més ampli, fer campanyes segmentades i obtenir un feedback important del que es fa. I llocs com els Blogs personals i professionals ben gestionats serveixen per tenir un apartat més específic on divulgar allò en el que són especialistes.

–          Publicity online: és la informació divulgada per una empresa per crear un clima favorable i que es difosa per un mitjà de comunicació de manera gratuïta. Això vol dir que podem redactar notes de premsa susceptibles de ser publicades sense cost. Actualment existeixen alguns portals de noticies que permeten fer aquest tipus de publicitat i que posen la teva nota de premsa a la pàgina principal amb opció de compartir-la a les diferents xarxes socials.

–          Recursos locals: és molt important aprofitar els recursos que la mateixa ciutat o rodalies generen per a emprenedors. Els instituts de promoció econòmica o bé els centres tecnològics com vivers, ofereixen molta formació a cost cero per saber moure’s empresarialment. Molts d’ells també destinen apartats de les seves webs per a que els emprenedors puguin publicar un anunci de la seva empresa de manera molt econòmica. Aprofiteu aquests recursos, són de la vostra ciutat i tens dret a ells.

–          Networking: les jornades de contactes de networking permeten arribar a moltes empreses en un espai breu de temps i així fer créixer la xarxa de contactes. Si es gestionen bé, aquestes sessions poden acabar amb 1 o 2 clients més a la teva cartera i obra un munt de noves possibilitats. La majoria d’aquestes sessions solen ser gratuïtes o amb cost molt baix i la rendibilitat obtinguda és molt gran.

–          Participació 2.0: si la teva participació en grups sectorials online (com els grups de Linkedin) o en altres blogs relacionats amb la teva activitat és molt activa i productiva, les mateixes web et reconeixen com a persona o empresa influent en el sector i això fa que augmenti la teva notorietat online i en futures cerques puguis aparèixer en primers llocs. Com tot l’anterior, ser actiu i proactiu et dona molts punts davant d’altres que no ho fan.

Així que, EMPRENEDOR/A no deixis de banda la teva publicitat i apunta’t al carro d’aquests recursos. Exprimeix-los i cap endavant!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.