Els polèmics anuncis de les grans marques

Com cada anys les grans marques es vesteixen amb les seves millors gales per fer el gran anunci de l’any i deixar a la seva competència fora de joc. Aquest any però, moltes d’elles amb ganes de renovació han fet que les xarxes socials treguin fum parlant d’aquests anuncis gens convencionals que no han agradat gaire.

El primer i més clar exemple el trobem a Freixenet. Durant molts anys s’han dedicat a fer superproduccions per nadal, que tot i que a molta gent no li agradaven, tothom hem esperat a veure’l cada any a televisió: a veure qui sortirà aquest any? Qui serà la bombolla daurada? Per fi posaran al George Clooney? Bé, aquest any s’han deixat de famosos (no sabem si la crisi a afectat al seu pressupost publicitari) i han realitzat un concurs a les xarxes per a que els internautes enviessin els seus propis vídeos casolans fent de “burbujita dorada”. La idea no és dolenta ja que volen potenciar les tecnologies 2.0 i interactuar amb el seu públic. Però no és tant bona idea quan (segons rumors) els vídeos escollits no son de gent anònima sino de persones relacionades amb la empresa. Ostres, també a la publicitat s’ha de fer frau? Doncs, aquí teniu perquè Freixenet aquest any és TT a les xarxes socials.

Segon exemple, Desigual. Aquesta gran marca de roba que mai s’havia anunciat a televisió ha creat una gran polèmica a les xarxes socials amb el seu primer spot. Dividit en 3 vídeos diferents, la protagonista parla de sexe i aventures sexuals mentre es vesteix. Això vol dir, que tot i que volem ser molt oberts, en aquest país encara hi ha molts tabús respecte a aquest tema i així ho han valorat els usuaris a internet. En el seu primer dia a Youtube, els anuncis de Desigual van obtenir tres vegades més un “No me gusta” que un “Me gusta”.  I a Twitter va aconseguir sent TT en poc més de mitja hora amb el hashtag #tengounplan on la majoria de tuits eren negatius sobre la marca.

I per últim però no amb menys ressò polèmic, Campofrio. Aquesta marca d’alimentació que ja va començar al 2011 amb un anunci protagonitzat per còmics espanyols  que va triomfar entre el públic i que va augmentar considerablement les seves vendes ha tornat a fer-ho. Aquest any, però l’acollida d’una gran part dels usuaris no ha sigut tant positiva degut a la ironia amb que explica els grans problemes que té el país en aquests moments, la diferenciació que fa de la llengua catalana i el valencià i del gran pressupost invertit a la campanya. Sigui com sigui, el hashtag #elcurriculumdetodos també va aconseguir ser TT en pocs minuts.

Tot i això, la gran lliçó que podem extreure és que les grans marques han aconseguit ser un any més la conversa de tots. Han augmentat la seva notorietat a les xarxes i han rebut milions de visites a les seves webs i perfils socials. Durant un gran període de temps, se’n parlarà d’elles, de les seves polèmiques, dels seus productes i de les seves estratègies. Potser, han rebut moltes critiques però tots seguim parlant i tots seguirem consumint cava, embotits i de tant en tant quan hi hagi rebaixes, anirem a comprar roba a Desigual. Tot i que, també és veritat, que ara han de fer una gran feina de Branding per contrarestar les males llengües.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.