A mesura que parlo amb clients i altres professionals, les conversacions sempre acaben amb la mateixa pregunta: es pot vendre a través de les xarxes socials?

Vendre com a tal és l’objectiu de qualsevol empresa que es promociona a les xarxes però aquesta fita és errònia en part. L’empresari ha de tenir clar que la venda final de qualsevol producte o servei no es pot produir per un anunci a internet o per una campanya d’Adwords o similar si no es tracte de productes tangibles de baix cost. El que si és cert, és que les xarxes socials poden condicionar la decisió de compra dels usuaris que veuen la campanya, segueixen un producte o empresa o els hi agrada una pàgina de fans.

La part més positiva que podem extraure de la “publicitat a les xarxes socials” és que amb una bona estratègia podem aconseguir augmentar la nostra notorietat i la dels nostres productes, de manera que son els propis usuaris els que ens fan de prescriptors de confiança davant dels seus amics virtuals. I qui millor que un amic qui sigui el que et recomani l’adquisició d’alguna cosa.

Per tant, el que hem d’aconseguir a les xarxes per poder potenciar la posterior compra real és:

 1. Establir una bona estratègia de comunicació i màrketing per al nostre producte/servei .
 2. Definir i segmentar el target d’allò que volem “vendre” per poder ser més concrets a les accions a realitzar.
 3. Generar tràfic des de les xarxes a la botiga online per a que l’usuari navegui pels nostres sites i agafi confiança.
 4. Explotar al màxim les possibilitats de les xarxes: fer enquestes per conèixer la opinió dels usuaris, generar debat, crear promocions específiques per ser seguidor d’una xarxa…
 5. Crear un clima de confiança entre marca i consumidor, de manera que aquest no tingui dubte a l’hora d’escollir entre el nostre producte/servei i el de la competència.

A partir d’aqui, ja m’explicareu com us va la cosa. A mi, de moment, em funciona! Salut!

Anuncis

4 thoughts on “Es pot vendre a les xarxes socials?

 1. Felicitats per l’article!

  Es cert que es pot vendre per les xarxes socials, però també com dius, és molt important que profesionals s’encarreguin de dirigir una estratègia per poder aconseguir aquest impuls de la marca o del producte. Personalment crec que les millors xarxes que actualment funcionen són Facebook per tot el ventall de opcions que dona i Twitter per arribar a molt públic ( Futurs clients de la marca ).

  Salutacions!

  1. Gràcies Marc pel teu comentari. És molt important la feina de l’estratega (ja sigui intern o extern) per dirigir la campanya i aconseguir els objectius marcats. Com bé dius, Facebook i Twitter són xarxes que donen molt bons resultats, però quan es preten vendre serveis (més que productes) és important utilitzar Linkedin com a base professional per establir una bona xarxa de contactes que a la vegada et poden promocionar. En temes de productes, els canals com Youtube són una eina necessària ja que et permet mostras visualment allò que vols vendre (quan entra pels ulls ja tens una part venuda!). De totes maneres, sempre s’ha d’analitzar molt bé el target, la geografia, i el producte per escollir les xarxes més adequades (recordem que hi ha quasi 300 xarxes diferents a tot el món).
   Salutacions Marc i gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.