3 Factors per aconseguir Engagement Marketing

L’engagement marketing o màrketing de compromís persegueix la fita d’aconseguir una relació, cada vegada més estreta, entre marca i consumidor. Amb accions personalitzades i específiques es vol implicar a l’usuari amb el missatge i la filosofia del producte o servei que es comercialitza i fer-lo sentir part de l’empresa que el produeix.

En la era tan social en la que ens trobem, el consumidor es cada vegada més expert en allò que compra i per tant, s’ha de crear una fidelitat major que abans. El consumidor d’avui busca informació, compara productes i empreses, llegeix valoracions d’altres compradors i es converteix en un profund coneixedor d’allò que li interessa adquirir.  No solament fa recerca a les botigues properes sino que gràcies a la globalitat de la xarxa pot adquirir un producte a qualsevol lloc del món i això fa que les empreses hagin de treballar més les seves campanyes.

A continuació tres factors importants per aconseguir més engagement:

Històries de valor: els consumidors cada vegada tenen més sobrecàrrega d’informació degut a la facilitat d’accés a ella (buscadors, xarxes socials…) i és per això que ara, més que mai, han de ser molt selectius amb això que consumeixen. La selecció d’informació es basa en la qualitat d’allò que s’ofereix i per tant les nostres històries sobre productes o serveis han de tenir un valor afegit que faci que el usuari es decanti per llegir-nos a nosaltres i no a la competència.  Les nostres comunicacions han d’aportar un valor afegit que ens diferencií de la resta d’empreses.

Generació de debat: la part positiva de socialitzar la nostra empresa i els productes i serveis que oferim és que podem realitzar un estudi de mercat de manera “gratuïta” entre els nostres seguidors i fans. La creació de converses als perfils que tenim creats facilita el coneixement que tenim dels usuaris que ens segueixen i comparteixen. Fer un anàlisi d’allò que diuen els usuaris en els debats creats ens permetrà saber que agrada i que no, quins són les necessitats reals d’aquest usuaris i que els motiva a realitzar una compra o una altra. A més, permet que l’usuari que participa tingui un sentiment de pertinença a la marca.

Experiència del client: aquest factor és molt important a l’hora de dirigir l’estratègia que volem realitzar a les xarxes. Aquesta experiència és intangible i poc mesurable ja que es tracta més de les emocions i sentiments que té l’usuari amb la nostra campanya però ens ajuda a dirigir l’estratègia cap a l’opinió de la majoria. Tot i que, no sempre aquesta experiència serà positiva per part de l’usuari, això ens ha d’ajudar a redirigir la nostra activitat social i anar cap al camí que provoca que l’experiència que té el client sigui més enriquidora i per tant, valori la nostra marca per sobre de les demés.

Anuncis

One thought on “3 Factors per aconseguir Engagement Marketing

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.