5 Consideracions per fer campanyes de Màrketing Social

El màrketing social no deixa de ser la maduració del màrketing tradicional barrejat amb les noves tecnologies i l’evolució dels canals de comunicació.

A l’hora de planificar una campanya de màrketing social s’ha de tenir en compte no solament les màximes de la nova era digital, sino també alguns ítems del màrketing tradicional.

Estudi de mercat: tot i que el canal de comunicació hagi canviat, el mercat ha de ser estudiat de la mateixa manera que fèiem fins ara. És important conèixer els diferents nínxols de mercat que existeixen relacionats amb la nostra empresa i amb els nostres productes i serveis. Saber com es reparteix el pastís a nivell social i econòmic ens ajudarà amb la planificació.

Segmentació: la base més important del màrketing, ja sigui tradicional o 2.0, és la segmentació. Hem de saber qui és el nostre públic objectiu, les dades demogeogràfiques, socials, econòmiques… No per estar treballant online això ha de desaparèixer. És més, les noves tecnologies ens ofereixen infinitats d’eines que ens permeten fer aquestes segmentacions encara més concretes i afinades als nostres objectius de màrketing.

Processos: els protocols a seguir en màrketing social són pràcticament els mateixos que en màrketing tradicional. Hem d’elaborar unes normes d’us per les nostres comunicacions online de la mateixa manera que es fan quan realitzem campanyes offline. És molt important establir jerarquies de producció de continguts i tenir professionals a càrrec de cada acció.

Connexions: no totes les eines i canals que ens ofereix internet són útils per a les mateixes accions i campanyes. S’ha de realitzar un estudi de canals per conèixer quines són aquelles que ens ofereixen millor connexió amb el nostre target. Existeixen xarxes socials més adequades per a les campanyes de producte, com Facebook o Youtube i xarxes socials apropiades per les campanyes de serveis com Linkedin o blogs professionals. Establir la connexió correcte en cada cas ens ajudarà a arribar més fàcilment al nostre públic.

Anàlisis de resultats: els informes de resultats o reports qualitatius augmenten en importància quan realitzem campanyes socials ja que ens ofereixen anàlisis més específics de com està actuant la nostra campanya en els mitjans online. De la mateixa manera que les anteriors consideracions, és important realitzar un exhaustiu estudi de les diferents eines que podem utilitzar per mesurar resultats, índex ROI,  eficàcia, rendibilitat… i quines són les més adequades als nostres objectius comercials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.