S’ha d’estar a totes les xarxes socials?

De ple en el mon 2.0, les empreses i professionals independents  tenen la seriosa convicció de que s’ha d’estar present a totes les xarxes socials existents per vendre més i aconseguir major notorietat.  Gran error.

En el mon global en el que estem existeixen centenars de xarxes socials i que cada dia creix a gran velocitat.

La presència social d’una empresa va estretament lligada als seus objectius empresarials, el seu target, els tipus de segmentació dels seus productes i serveis… És per tant, imprescindible també segmentar la nostra actuació a internet.

Com segmentar en xarxes socials?

Per saber on hem d’estar, haurem d’analitzar les següents variables:

1. Que venem? Un producte o un servei? Existeixen xarxes socials com Facebook que s’utilitzen per arribar al consumidor final (B2C), per tant, ens és més idoni si el que venem és un producte tangible.

2. Quin és el nostre target? Les diferents xarxes socials existents tenen un tipus de públic específic i hem de saber si coincideix amb els nostres. Així per exemple, Tuenti està dirigit a adolescents, Linkedin a professionals…

3. On volem vendre? Depenent del país on vulguem projectar la nostra presència, haurem de seleccionar una o altre xarxa social. No totes venen igual a totes bandes. Hem de conèixer quines són més popular a cada lloc. Per exemple, si venem a França utilitzarem Viadeo (la major xarxa social al país), Xing per Alemania, Renren per Xina, Orkut per Brasil…

Tenint aquestes variables solucionades i un profund estudi del nostre mercat obtindrem la solució d’on hem d’estar més present i fer la nostra empresa social.

Tot i així, hi ha 3 tipus de xarxes que tota empresa ha de tenir en compte a l’hora d’entrar al 2.0: Linkedin (la millor en B2B), Blog (per poder socialitzar els continguts) i Youtube (una imatge val més que mil paraules).

Anuncis

One thought on “S’ha d’estar a totes les xarxes socials?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.